Krisz153 kérdése:
Lila vagy pink dánió szaporítasa?
Figyelt kérdés
Lila vagy pink danio ki hogy hívja szeretném szaporítani de meg nem jártam vele sikerrel valaki tudna segíteni ? Utánna olvastam és van egy 10 literes külön erre a célra akvárium alján pár centi kavics kifeszített háló levegozteto ma tettem bele mohat ! Próbálkozok már lassan egy hete de meg egy ikra se esetleg próbáljam meg azt h van 5 danio 2-3 lány a többi hím hogy mind az 5 öt tegyem át ?2017. máj. 17. 20:24
1/10 Salx Narval válasza:
Nem kell addig kihelyezni a párt, amíg az akváriumban nem látod a párzás előzményeinek a jeleit, az-az a nőstény kikerekedett ikrával teli hasát, a hímek általában ezt a nőstényt kergetik és próbálják a többi hímet távol tartani tőle. Ha ezt látod akkor érdemes kitenni a nőstényt és a legszebb hímet. Ha 2-3 nap elteltével semmi, akkor vissza kell tenni esetleg a másik hímmel kell megpróbálni. Ezeknél a génkezelt halaknál előfordul, hogy nehezen, vagy egyáltalán nem szaporodik némelyik.
2/10 Salx Narval válasza:
Azt elfelejtettem írni, hogy az akváriumot érdemes takarni, ha előtte mozgás van. A víz kicsit melegebb legyen az akvárium vizénél és jótékony hatású egy kis lágyítás is. Több hímet akkor célszerű kitenni ha kicsit nagyobb az ívató mérete. A halakat az esti órákba tedd ki lehetőleg. Az is serkentően hat ha 23-24 fokról fokozatosan emelkedik a hőmérséklet kb 27-ig. Az interneten is találsz bevált módszereket. Sok sikert.
3/10 A kérdező kommentje:
És kitenni 3 nőstény és 3 himet annak nincs értelme ? :)
2017. máj. 18. 19:21
4/10 A kérdező kommentje:
10literes a kis akvárium
2017. máj. 18. 19:22
6/10 Platypus válasza:
Azt azért jobb ha tudod, hogy ezeknek a halaknak a szaporítása és árusítása kétszeresen is tilos. Egyrészt kis hazánk törvényei tiltják a génkezelt élőlények behozatalát is, nemhogy a szaporítását, másrészt a génkezelés jogvédett tartalomnak minősül, csak és kizárólag a szabadalom tulajdonosa szaporíthatja és árulhatja őket. Nem mintha ellenőriznék és betartatnák ezeket a szabályokat, de azért érdemes tudni, ha ilyesmin töröd a fejed.
7/10 A kérdező kommentje:
Értem köszi a felvilágosítást de komoly halasboltban árulják szóval nem hinnem hogy velem kezdik az ellenőrzést :D és mi a helyzet a neon halakkal abban tudnátok segíteni hogy lehetne szaporítani ? Ott kezdődik a baj hogy senki ér tudja biztosan meg különböztetni csak tippelnek :/ meg az akvarisztika boltban az eladó aki már jó pár év rutinja van azt mondja nem fog hazudni mert nem tudja ...
2017. máj. 19. 18:34
8/10 Salx Narval válasza:
Hát dehogynem tudjuk, csak ivadékkorban nehéz megkülönböztetni, a nagyobbacska és felnőtt halakon elég jól látszik melyik hím és melyik nőstény és a viselkedésük is elárulja ha a testforma alapján bizonytalanok lennénk. [link]
9/10 A kérdező kommentje:
Mondani könnyű :D de nekem 15 neon halból mind nek a csík görbül felfelé :/ :D mondjuk van közte Dagibb meg nagyobb :)
2017. máj. 20. 14:22
10/10 Salx Narval válasza:
Figyeld meg a viselkedésüket, amikor egy nagyobb kerekebb hasú hal után úszik 3-4 kicsit vékonyabb és közben egymással is civakodnak de folyamatosan kergetik, biztosra veheted, hogy az első hal az ikrával teli nőstény. Több ikrás nőstény esetében is jól látható mert általában 1 nőstényt több hím követ. Talán így könnyebben kitudod választani mint ránézésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!