Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Betta fiú mióta mellette van...

Betta fiú mióta mellette van a nőstény, abbahgyta a habfészek építést, miért lehet?

Figyelt kérdés

Van egy halfmoon betta fiúm, teljesen egészséges, amíg nem volt a nőstény gyönyörű nagy habfészket épített, aztán hoztunk neki egy lányt, full fehér , viszont baromi termetes a többi nőstényhez képest, minimum akkora a teste mint a fiúnak.

Azóta abbahagyta a habfészek építését, emellett a víz teteje mintha olajos lenne; undorítóan néz ki, hiába cseréljük félig hetente a vizet.

A vízhőmérséklet állandó 28 fokos, búvóhely van elég, 20 literes medence.

#betta #sziámiharcos
2017. máj. 13. 15:33
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

A hím nagyobb az átlag hímeknél, amit más kereskedésben láttam , kb 2x akkora, viszont a "nőstény" teste is ilyen baromi nagy. Ezekszerint lehet hím.

KÖszi a segítséget!! A halak is :)

2017. máj. 14. 12:19
 12/14 anonim ***** válasza:

"olyan plusz súlyt kell maga után húznia ami eszméletlen sok energiát kivesz a halból."

A többiekkel ellentétben én nem most találkozom először ezzel a kijelentéssel. Viszont ez mindig az akvárium mélységére vonatkozik, soha nem az űrtartalmára. Ha ennyire aggódsz a halacskád uszonyaiért, nyugodtan csináltass neki egy sekély, széles medencét, rakj bele sokat a kedvenc növényeiből, hogy tudjon rajtuk pihenni! Sokkal egészségesebb, mint egy bizonytalan biológiai egyensúlyú 20 literesben tartani.

Plakat fiú vs. lány:

[link]

De felhívnám a figyelmedet két dologra, amit Salx Narval írt:

1. Ahhoz, hogy egy hímet nőstényekkel tarts, barom nagy akvárium szükséges. (Én a 112 literes akváriumomat nem tartom elégnek ahhoz, hogy el tudjanak egymás elől menekülni, ha gáz van.)

2. A hímek és a nőstények csak a párosodás idejéig viselik el egymás közeledését. Ahhoz, hogy párosodjanak, mindkét halat kondicionálni kell, hazavinni a boltból és berakni mellé a nőstényt nem elég.

2017. máj. 14. 13:00
 13/14 anonim ***** válasza:

A kifejlett betta hím kb 7 cm, amíg a nőstény 1 cmrel kisebb.

Amit a kereskedésben látsz, általában nem kifejlett példányok.

A kereskedés beszerzi őket, de a kifejlett kort ott nem érik el, egy részük a tartás minősége miatt elpusztul, a többit pedig értékesítik.

2017. máj. 14. 18:21
 14/14 Salx Narval ***** válasza:
Figyelni kell még arra is, hogy az áramlás lassú legyen, az intenzív vízforgatás is rendesen meggyötri ezt a halat. Ez ugyan a te esetedben nem áll fenn csak úgy megemlítem ha már szóba került a terhelés.
2017. máj. 15. 03:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!