Betta fiú mióta mellette van a nőstény, abbahgyta a habfészek építést, miért lehet?
Van egy halfmoon betta fiúm, teljesen egészséges, amíg nem volt a nőstény gyönyörű nagy habfészket épített, aztán hoztunk neki egy lányt, full fehér , viszont baromi termetes a többi nőstényhez képest, minimum akkora a teste mint a fiúnak.
Azóta abbahagyta a habfészek építését, emellett a víz teteje mintha olajos lenne; undorítóan néz ki, hiába cseréljük félig hetente a vizet.
A vízhőmérséklet állandó 28 fokos, búvóhely van elég, 20 literes medence.
A hím nagyobb az átlag hímeknél, amit más kereskedésben láttam , kb 2x akkora, viszont a "nőstény" teste is ilyen baromi nagy. Ezekszerint lehet hím.
KÖszi a segítséget!! A halak is :)
"olyan plusz súlyt kell maga után húznia ami eszméletlen sok energiát kivesz a halból."
A többiekkel ellentétben én nem most találkozom először ezzel a kijelentéssel. Viszont ez mindig az akvárium mélységére vonatkozik, soha nem az űrtartalmára. Ha ennyire aggódsz a halacskád uszonyaiért, nyugodtan csináltass neki egy sekély, széles medencét, rakj bele sokat a kedvenc növényeiből, hogy tudjon rajtuk pihenni! Sokkal egészségesebb, mint egy bizonytalan biológiai egyensúlyú 20 literesben tartani.
Plakat fiú vs. lány:
De felhívnám a figyelmedet két dologra, amit Salx Narval írt:
1. Ahhoz, hogy egy hímet nőstényekkel tarts, barom nagy akvárium szükséges. (Én a 112 literes akváriumomat nem tartom elégnek ahhoz, hogy el tudjanak egymás elől menekülni, ha gáz van.)
2. A hímek és a nőstények csak a párosodás idejéig viselik el egymás közeledését. Ahhoz, hogy párosodjanak, mindkét halat kondicionálni kell, hazavinni a boltból és berakni mellé a nőstényt nem elég.
A kifejlett betta hím kb 7 cm, amíg a nőstény 1 cmrel kisebb.
Amit a kereskedésben látsz, általában nem kifejlett példányok.
A kereskedés beszerzi őket, de a kifejlett kort ott nem érik el, egy részük a tartás minősége miatt elpusztul, a többit pedig értékesítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!