Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az normális, ha a hal az...

Az normális, ha a hal az aljzaton forog? Utalhat valamire?

Figyelt kérdés

Leginkább úgy tudnám leírni, mintha a hasukat "vakarnák". Úszik az aljzat mentén, majd az aljzathoz dörgölőzve a hasán fordul mondjuk 80°-ot és úszik tovább.

Már régebb óta figyeltem, hogy néha csinálják, de nem történt semmi.

2017. máj. 12. 17:04
1 2
 11/15 Salx Narval ***** válasza:
Természetesen jó a Himalája só is legalább egy kis nyomelempótlás is lesz én keserűsót és káliumot is tolok.:D ennyi sótól semminek nem lesz baja. Az sem igazán baj, hogy bekapta a hal, ha nem tetszik neki úgyis kiköpi de azért legközelebb old fel.:_D Remélem a talajtakarítást és vízcserét is megcsináltad nem csak a sózást. Esetleg egy-egy gyors fürdőt (5-10 perc) is csinálhatsz az érintett halaknál pl Parakill-Dezinfekt, vagy Malachit-Metilénnel.
2017. máj. 14. 04:56
 12/15 A kérdező kommentje:

Csak a jódtartalom miatt nem tudtam, hogy a himalája megfelel-e nekik.

Amúgy igen, pont akkor takarítottam a szűrőt is és a vizet is cseréltem. Másrészt a levegőztető/szűrőhöz tettem a sót, ami gyorsan szétküldte. Nem lett tőle semmi bajuk. Azt, hogy az egyik halacska megette, csak érdekességből írtam, nagyon cuki volt.

2017. máj. 14. 13:31
 13/15 Salx Narval ***** válasza:
Annyi jódtartalom ami a természetes sókban van serkentően hat a halak pajzsmirigyére és még a párzási kedvet is fokozza. Azzal a sóval van gond amibe mesterségesen megemelték a jódtartalmat a jódhiány kiküszöbölése végett amit a jódszegény víz és talaj okoz az érintett országokban. Ez fel kel legyen tüntetve a són nagy betűvel. A Himalája só nem tartalmaz semmilyen mesterséges adalékot, legalábbis én még nem találkoztam ilyennel.
2017. máj. 15. 04:08
 14/15 A kérdező kommentje:

Igen, az van rá írva, hogy természetes, és nincs hozzáadva semmi.

Köszönöm a válaszokat!

A sózás óta nem láttam őket "forogni" vagy "vakarózni". Sőt most éppen elég elevenen úszkálnak, lehet ettől, vagy a nyárias időtől.

Azt még megkérdezhetem, hogy a sózást milyen gyakran kell, és milyen mértékben? Mondjuk ha lecserélek 20 liter vizet, akkor + 2 kis kanál só?

2017. máj. 16. 11:47
 15/15 Salx Narval ***** válasza:
Igen, csak a vízcserekor kell pótolni a kivett vízmennyiség arányában ami 20-liter esetében 2-csapott evőkanálnyi, vagy ha 1 teáskanálnyit tettél 10 literhez akkor értelem szerűen abból kettőt. Az elpárolgott vízpótlásnál nem kell pluszban sózni. Szerintem 3 hét, az-az három vízcsere után abbahagyhatod a sózást, maradhatna végleesen is de a neonok és az ancik nem nagyon szeretik, ők inkább a lágy, tőzeges, huminsavas vizet kedvelnék ott ezek a savak a baci és gombaölők.
2017. máj. 16. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!