Jó ez nekik, lehet beltenyészet?
Egy kicsit olvass utána a hal- és teknőstartásnak (talán a helyesírásodon is javítana), ahogy az előttem válaszoló írja a teknős nem társítható más állattal. A természetben is a hal az elesége, miből gondolod hogy az akváriumban nem fogja bántani?
Szerintem még az is komoly gond hogy ha levegőztető van is de nincs szűrő, a teknős miatt főleg hamar koszolódik a víz és a halak hamar mérgezést kapnak tőle.
Az hogy az üzletben mit tátsz felesd el, ott az értékesítés a lényeg minden más másodlagos. Otthoni körülmények között egy olyan helyzetet teremtettél meg, ami a természetben nem fordulhat elő. Ezt a tényt félretéve, az ékszerteknős ragadozó, nem csak akkor támad amikor éhes, ez ösztön a halat tápláléknak tekinti. Az akváriumi halakat a teknős látványa stresszeli, amitől legyengül az immunrendszerük és megbetegszenek a végeredmény a hal pusztulása.
Azonkívül, a teknős jelentősen terheli a vizet, amiben felgyűlik az ammónia és különböző bomlástermékek, ezeket szivacsszűrő nem tudja kiszűrni mivel kevés a szűrőben kialakuló baktérium állomány. Ettől ammónia mérgezést kapnak a halak. A guppinak szüksége van a megfelelő vízminőségre, a megfelelő fejlődéshez és életkörülményekhez.
Az hogy most elvannak az egy állapot ami bármikor felborulhat. Amit csinálsz nem az akvarisztika kategóriába tartozik!
Így igaz a könyvek okosítanak. Te pedig ahogy látom, nem igen műveled az olvasás tudományát, és most lenézve engem aki olvas, várod a választ, amit olvastam, a guppikról. Mivel neked a gyakorlat hasznosabb a háttérben leírt tudománynál, nem értem a kérdésed. De mivel az állat nem játék, a 28 fok a plafon a guppinak.
A beltenyészet pedig az első generációnál nem annyira vészes, idővel viszont frissíteni kell az állományt. A guppi szaporodása ösztön, és nem a jóllét jelzője.
A témát lezártam, szimplán a halakat sajnálom. Magamban a véleményemet kialakítottam, és szerintem én többet hüly e kérdésre nem válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!