Ezek a halak tarthatóak eggyütt?
54 literes akváriumot tervezek össze rakni.
Szűrő: aquael fan 2 vagy fan 3
Aljzat: manado + homok
Világítás: 2×50cm 8520 led
Növények: Hydrocotyle Tripartita,Cryptocoryne petchii,Echinodorus bleheri
A halakkal vagyok gondban....
Először is RC garnélák(8-10db) meg férnek a törpe szívóharcsákkal(2-3db)? (melyik a jobb algaevő?)
Másodszor a kék neonhalak tarthatók együtt zöldsávos törperazbórákkal? (kb 6-6 db-ra gondoltam)
Így ki jönne 12+3+10=25 élőlény az akváriumba, ez nem sok? Ha igen akkor szívesen várom a tanácsokat, variációkat.
Köszönöm
54 L ?
és a fény csak hideg fény?
pl. meleg fény: 6962H, vagy Cl-12,5-YW
Sok az "élőlény".
A fényszabályozást automatikusra tenném.
... előző voltam.
Tarthatóak együtt.
Ha ennyire szépen összeállítottad az elképzelésed, azon csodálkozom, hogy az akvárium méretét mi alapján választottad?
Csak colstok?
-Szűrő: Fan3 nem fér be! A fan 2 is nagyon visítósan! Tulajdonképpen az se igazán fér be.
-Manado+ homok. Az minek?!?! Mi értelme?
-Világítás : Ennyiből nem tudom megmondani mi ez, legalább egy lumen érték jó lenne.
-Rc csak nanohalakkal tartható stresszmentesen, kék neon kilőve.
Algaevőből szerintem ekkora helyre elég 1 faj, vagy garni, vagy harcsa.
A rajhalak ennél nagyobb rajt igényelnek.
...ja, és ezeket az állatokat nem lehet összeadni.
Össze lehet, csak nincs értelme.
Mind méretben, mind étrendben eltérnek egymástól, így vízterhelés szempontjából is .
Ja, és még egy gyenge pont a rendszerben, a nanohalak többségéhez hasonlóan sajnos a törperazbóra is erősen szereti a lágy vizet. Ideig óráig tartható csapvízben, de nagyon lerövidül az élettartama, soha nem lesz teljes díszben, és túl jó kondícióban.
Az akvárium mérete hely hiány miatt lehet csak ekkora. A világítás kiegészítést köszönöm, akkor 50cm 6500k+50cm 5000k lesz.
Szűrőt pont a halak mennyiségéből gondoltam, milyen más belső szűrő (hely hiány) lenne jó?
Halaknál pedig maradnék a zöldsávos törperazbóránál (10-12) és azt ki egészíteném akkor vagy rc garnikkal vagy panda páncélosharcsákkal (3-4). Esetleg valami párban élő hal el férne még az akvában...csak, hogy teljes legyen az összkép?
Általában a párban élő halak nagyobbak annál, hogy rc-kel lehessen tartani.
Szűrőből nem egyszerű jót találni. Nézd meg pl az eheim pickup 2010-est. Kicsit gusztustalan zöld, ellenben 2-szer akkora szűrőtérfogata van mint az aquaelnek, és be is fér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!