Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A cápahús fogyasztása illegális?

Pemmencs kérdése:

A cápahús fogyasztása illegális?

Figyelt kérdés
Láttam már étlapokon, de nem gondolom, hogy legális lenne...

2017. márc. 29. 13:12
1 2
 11/19 Salx Narval ***** válasza:
0%
73 veszélyeztetett cápafaj van a világon, ennek csak egy töredékét 7-8 fajt védd nemzetközi egyezmény. Ezen túl pár fajt egyes országok törvényei is védenek ill korlátozzák a halászatát , vagy egy-egy adott vízterületre vonatkoznak halászati tilalmak, korlátozások. Cél, hogy legalább ez 73 faj védelmet kapjon de ettől mint látod messze állnak. Ha azt nézzük , hogy kb 1000 cápafaj létezik és ennek csak töredéke védett akkor nyilván a többi legálisan fogyasztható, halászható. Szerintem is elszomorító, hogy lassan mindent tönkreteszünk, felélünk. Az ember túlszaporodása ellen kellene lépéseket tenni egyes területeken, természetesen humánus eszközökkel, anyagi támogatással és nemzetközi összefogással. Ettől sajnos legalább olyan távol állunk, mint a veszélyeztetett fajok védelmétől.
2017. márc. 30. 03:51
 12/19 anonim válasza:
Éttermekben is árulják, úgyhogy szerintem nyugodtan fogyaszthatod.:D
2017. márc. 30. 15:28
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem fogom!
2017. ápr. 2. 17:14
 14/19 anonim ***** válasza:
73%
A cápa se szívbajoskodik ha meg kell enni egy embert,szóval valahol jogos is ,ha visszakapja :D
2017. ápr. 4. 13:19
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
pedig a cápa finom...
2017. ápr. 4. 14:06
 16/19 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy jobb íze lehet mint az átlag halaknak...
2017. ápr. 4. 21:14
 17/19 anonim ***** válasza:
73%
Mivel úgysem akarod megkóstolni, nem fogod megtudni. Én nagyon szeretem, de nagyon ritkán jutok hozzá.
2017. ápr. 4. 22:02
 18/19 anonim válasza:
Igen külföldön voltunk és vettünk cápát és megsütöttük (nagyon finom)
2017. aug. 7. 13:20
 19/19 anonim ***** válasza:
sztem az. ismerősöm gyakran azt evett az usa-ban, mert az volt a legolcsóbb.
2017. aug. 8. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!