75 literes akváriumban mennyi halat érdemes tartani kb? Guppik és Plattyk vannak az akváriumban, de többségében Guppik. Köszönöm.
Sok múlik a szűrésen, hogy az mennyire jó.
De attól eltekintve olyan 15-18 db körül.
Amire viszont nagyon kell figyelni, hogy ez 2 elevenszülő faj, ami azt jelenti, hogy nem okoz nekik problémát a szaporodás. Egész biztos lesznek kis halak.
Azok pedig ugyanúgy esznek, és terhelik a vizet, ráadásul nem is olyan sokáig maradnak kicsit.
Szóval ezt a 15-18-at maximumként értem, ezen felül a szaporulat már nem igazán fér el. Ezt a problémát meg kell oldanod.
Én nem tartok a halak szaporodástól,fel vagyok készülve akvárium ügyileg.Most is vannak guppi utódok,de itt Angliában el tudom adni öket a halasnak...Köszönöm a hasznos válaszokat.
Azt viszont nem értem,hogy 16 újszülött plattyt találtam több,mint 4 hete,külön lettek rakva 12 literes akváriumba,levegőztetőjük,fűtésük van(26-27 fokos a víz) és még is folyamataosan pusztúltak el,már csak 5 van...
Valószínűleg a biológiai szűrés elégtelen, és ezt az egyensúlyt 12 literben nem is nagyon fogod tudni kialakítani.
Meg persze úgy se, ha csak levegőztető van. Szűrő kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!