Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Polipot szeretnék a tengerről...

Polipot szeretnék a tengerről behozni aksiba, de mégis hogyan tartsam?

Figyelt kérdés
A Horvát tengerről van szó,mert idén nyáron megyek oda és érdekelne,hogy milyen fajok vannak ott amik nem túl nagyok stb etetés tartásról tippek,mivel az interneten nem nagyon foglalkoznak tartásukkal mert gondolom jelentéktelennek tartják vagy hasonló

2017. jan. 30. 13:57
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
10 éve foglalkozom vele,de tengeri aksit most tudtam csak először összeszedni,de halak és élőkövek nem jöttek ki csak az alapok anyagi okok miatt.és a nyaralás miatt mert megígértem a gyerekeknek ezért nem az aksira költeném hanem arra,de eközben így próbálnám behozni az első tengeri halakat.kiválogattam a szívósabb halakat már csak elkell hoznom,de a polipban nem voltam biztos ezért arról ténylegesen lekell mondanom
2017. jan. 30. 15:26
 12/21 anonim ***** válasza:
24%
remélem jól megbüntetnek :PPP
2017. jan. 30. 15:39
 13/21 anonim ***** válasza:
16%
így többe lesz a húst mint a leves észlény...
2017. jan. 30. 15:40
 14/21 anonim ***** válasza:
22%

a gyerekeidnek is jó példát mutatsz? nem érdekel ,h kínzod az állatokat a hazaúttal, kb 5% túlélési eséllyel?

te értelmi toprongy...

2017. jan. 30. 15:44
 15/21 A kérdező kommentje:
Értelmi toprongy esetleg te vagy.én kitartok a hobbim mellett.Hűtőtáska=hidegen tart és megoldom az oxigént is
2017. jan. 30. 15:58
 16/21 anonim ***** válasza:
74%
Ha kitartanal akkor nem rabsickodnal. Én is kitartok, addig nyújtózkodok amíg a takaró ér... Ha nincs pénzed halakra, akkor keress másik hobbyt. Őszinte szívből kívànom , h kapjanak el és még az akvarisztikatól is menjen el a kedved.
2017. jan. 30. 16:42
 17/21 A kérdező kommentje:
Meglesz köszi
2017. jan. 30. 17:11
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, hogy beletiportam a lelki világodba az 'oltásommal'. Ha 10 éve foglalkoznál akvarisztikával akkor tudnád, hogy amire készülsz az kb kivitelezhetetlen anélkül, hogy lebukj vele a határon. Tegyük fel Budapesten laktok és nem indulás elött reggel fognád be a halakat. Kezdésnek legalább egy éjszakát már befogva töltenének egy hűtőládában amit kb 30%uk túl is él, ha csak nem viszel akváriumot, komplett felszereléssel. Másnap elindultok haza kb 10-11 között, mert akkor kell elhagyni a szállásokat általában. Esetleg még lementek egy utolsót fürdeni. Akkor még eltelik pár óra, a halak pedig a kocsiban, a hűtőládában. Kinnt 40 fok, a kocsiban pedig 60. Visszamentek és elindult. A közkedvelt magyar üdülőhely az Zadar. Onnan legalább 5-7 óra még az út, ha egyszer sem álltok meg. Nos gyerekek mellett ez lehetetlen. Itt a halak túlélési esélye szinte nulla.

Ha pedig fontosak a gyerekeid akkor nem fogsz kockáztatni pár hal miatt, hogy a határon kiszedjenek és kaptok egy olyan bírságot, hogy a jövő évi nyaralás is biztos úszott vele.

A hobbid mellett pedig akkor tartanál ki, ha tisztelnéd az állatokat és nem minden áron akarnád befogni őket, szinte 0% túlélsi eséllyel. De majd nézheted a döglött halakat az akváriumodban.

Különben azt is megkockáztatnám, hogy amennyi eszed van képes lennél édes vízzel feltölteni az akváriumot tengeri halaknak.

2017. jan. 30. 17:30
 19/21 anonim ***** válasza:
65%
Jól leírtad, de egy igazi kretén a kérdező,felfogni nem fogja... Egy hooby tisztelő rabsic...
2017. jan. 30. 19:28
 20/21 anonim ***** válasza:

"Hűtőtáska=hidegen tart és megoldom az oxigént is"

És itthon mivel fogod műteni a medencét? Mert az adriai állatok igénylik a hideg vizet. Még a trópusi tengeri akváriumokat is nehéz itthon nyáron lehűteni, egy adriait gyakorlatilag lehetetlen lenne.

Aztán arról beszélsz, hogy nincs pénzed. Akkor a szűrést miből lesz meg? Nem elég, hogy összelapátolsz az adriáról egy pár kiló élőkövet, kéne habzás, áramlás is.

Ja apropó adriai élőkő. 20 fok felett sosem irtod le róla az algát. Csak szólok.

2017. febr. 3. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!