Régen miért nem döglöttek meg a halak az aksiban?
Nekem gyerekkoromban nem volt rendes szűrő az akváriumomban. Volt egy légpumpa, szivacsszűrőre kötve, de csak napközben ment, este kikapcsoltuk.
3-4 havonta kiszedtem az összes halat, lecseréltem az összes vizet, majd a halak vissza. Pár darab mindig elpusztult vízcsere után...
Amikor megkaptam a gyöngygurámit, kb. 2 hétig bírta. Emlékszem, nagyon vágytam arra a halra, sokáig könyörögtem érte, aztán meg egész éjjel sirattam, akkor már anyám könyörgött nekem, hogy ne sírjak már, aludjak, elmúlt éjfél.
A guppik tovább bírták, bár nem ezek a szép színesek voltak, mint amiket manapság látok, csak amolyan egyszerűbb példányok. De azok se nagyon éltek egy évnél tovább, inkább még addig sem, de annyi volt a szaporulat, hogy nem néptelenedett el az akvárium.
Most van rendes szűrőm, odafigyelek a részleges vízcserékre, és az akváriumot teljesen nem takarítottam ki még soha, mióta megvan. Így a neonhal csapaton 4 éves lesz lassan.
Gyerekkoromban a többi osztálytársammal, akiknek volt akváriumuk, el sem tudtuk képzelni, hogy egy akváriumi hal 4 évet éljen.
Szóval szerintem az, hogy "bele...ták a halakat a vízbe, és éltek", az tényleg így volt, csak megismétlődött félévente-évente. Ez volt a normális. Nálunk a halasnál 5 forintért adták a 2-3 centis növendék guppikat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!