Hogyan adjam oda a Sziámi Harcoshalamnak a fagyasztott szúnyoglárvát?
Én úgy szoktam, hogy egy pohárban kis vizet meglangyosítok, és ebbe teszem bele a fagyasztott eleségkockát.
Ha elolvadt a jég, akkor fokozatosan beleöntöm az akváriumba a pohár tartalmát.
Ennyi.
/Az előbbi válaszra felelve:/
Én nem tenném be jegesen az eleséget. Ugyanis egy bizonyos területen nagyon elhűti a vizet. Ezért meg van az a veszély, hogy a hal - pláne a Sziámi harcoshal, amelyik ráadásul elég melegigényes - megfázik.
Különben a SERA etetésről szóló kiadványa határozottan ellenzi a túl hideg eleség adását.
Éppen ezért sokkal jobb, ha külön pohár vízben előzőleg felengedtetem a fagyos eleséget, és UTÁNA adom oda a halaknak.
-----------
A csomagolt szúnyoglárva ilyen jellegű porciózása (kést helyezünk az eleségre, és kalapáccsal szétporciózzuk) ellenben jónak tűnik. Csak ha kockázott eleségről van szó, akkor nincs értelme, mivel eleve annyi kaját adok nekik oda, amennyit kell (általában 1 kocka elég szokott lenni /de persze függ a halak létszámától/).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!