EHEIM classic 1500XL (2260) vagy EHEIM professionel 3 2080?
Ár nagyából megegyezik, csak a 1500XL 35 wattal több és több a l/h
Melyiket választanátok? 450 literbe
Nekem 2080-as van, de ha újra kellene kezdeni akkor, az akkori Atman klón mellé vennék egy másikat.
Forgalmazók által túldicsért és túlárazott szűrő. A kézi pumpája nem ér semmit, egyszerűen arra sem képes, hogy átbukjon a víz az akvárium peremén és onnantól a gravitáció már elintézi a többit. Ráadásul az alkatrészei is törékenyek, sokszor olvasni eltört adapterekről, vagy csak elkezd folyatni a kézi pumpánál. A fejhez alkatrész a a kopó részeket, adaptert, és pár apró mütyürt leszámítva nincs!! Szervizben se!! Ha itt bármi tönkremegy(motor, pumpa) akkor cserélik a fejet, persze ez csak gari időn belül ingyenes, azon kívül meg mélyen a zsebbe kell nyúlni, mert minden aranyáron van hozzá. Nekem kb 3 évesen, egy takarítást követően letörtek a békazárat rögzítő fülek a vödörről, és kellene vennem egy újat, csakhogy 24 ezer forint egy új, így egyenlőre racsnis árukötözővel van lekötve.
Előnye, az XL-el szemben, hogy könnyű takarítani, sokszor én csak ez előszűrőjét takarítom, de ilyenkor mindig rettegek, hogy mi törhet el megint.
1500XL ezzel szemben egyszerű mint a faék, nem véletlen, hogy a japán ADA is ezt koppintotta. Annó én egy 1200Liter/órás Atman klónt cseréltem le erre, de ha újra kellene kezdeni, akkor inkább az mellé vennék egy másikat, mert azzal 5 év alatt egy rotorcserén kívül semmi gond nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!