Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » EHEIM classic 1500XL (2260)...

EHEIM classic 1500XL (2260) vagy EHEIM professionel 3 2080?

Figyelt kérdés

Ár nagyából megegyezik, csak a 1500XL 35 wattal több és több a l/h

Melyiket választanátok? 450 literbe

2017. jan. 7. 11:44
 1/5 anonim ***** válasza:
2 tetra 1200 vagy 2 db jbl 1500.
2017. jan. 7. 15:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem 2080-as van, de ha újra kellene kezdeni akkor, az akkori Atman klón mellé vennék egy másikat.

Forgalmazók által túldicsért és túlárazott szűrő. A kézi pumpája nem ér semmit, egyszerűen arra sem képes, hogy átbukjon a víz az akvárium peremén és onnantól a gravitáció már elintézi a többit. Ráadásul az alkatrészei is törékenyek, sokszor olvasni eltört adapterekről, vagy csak elkezd folyatni a kézi pumpánál. A fejhez alkatrész a a kopó részeket, adaptert, és pár apró mütyürt leszámítva nincs!! Szervizben se!! Ha itt bármi tönkremegy(motor, pumpa) akkor cserélik a fejet, persze ez csak gari időn belül ingyenes, azon kívül meg mélyen a zsebbe kell nyúlni, mert minden aranyáron van hozzá. Nekem kb 3 évesen, egy takarítást követően letörtek a békazárat rögzítő fülek a vödörről, és kellene vennem egy újat, csakhogy 24 ezer forint egy új, így egyenlőre racsnis árukötözővel van lekötve.

Előnye, az XL-el szemben, hogy könnyű takarítani, sokszor én csak ez előszűrőjét takarítom, de ilyenkor mindig rettegek, hogy mi törhet el megint.

1500XL ezzel szemben egyszerű mint a faék, nem véletlen, hogy a japán ADA is ezt koppintotta. Annó én egy 1200Liter/órás Atman klónt cseréltem le erre, de ha újra kellene kezdeni, akkor inkább az mellé vennék egy másikat, mert azzal 5 év alatt egy rotorcserén kívül semmi gond nem volt.

2017. jan. 7. 19:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja 2 1200l/h atman is jó lehet. Jobb 2 szűrő ha az egyik meghal ott a másik. Nekem 600 literesembe van 2 tetra 1200.
2017. jan. 7. 21:00
 4/5 A kérdező kommentje:
(utolsó) Neked kettő darab külső szűrőd van? Belsőt nem is raktál?
2017. jan. 8. 12:03
 5/5 anonim ***** válasza:
van 2 áramoltatóm, aquelreef 2600
2017. jan. 8. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!