Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Van olyan akváriumtalaj, ami...

Van olyan akváriumtalaj, ami táptalaj is és nem kell rá fedőtalaj? Valami kis fekete (bogyós vagy nem) talajra gondoltam, viszont nem szeretnék akvárium takarításakor a többféle talaj szétválasztásával bajlódni.

Figyelt kérdés
Nem akarok igényes növényeket tartani, jávai moha lenne, és még valami igénytelenebb növényzet, de nem sok. Olyan talaj kéne ami egyben táptalaj és fedőtalaj is. 50 literes akvárium lenne kb, valószínűleg JBL e901-es külső szűrővel és kb 24 w világítással.

2017. jan. 6. 16:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Az akvárium nagyon szép. Én is egy kevés parvula minit tervezek az egyik hátsó sarokba, lépcsőfokszerűen, és a hátlap üveghez valami Tropica Ludwigia Palustris lenne, hogy legyen leveles növény is, aminek kellene táptalaj. Ez, mivel lépcsőzetszerűen meg lenne emelve, el lenne választva valami ˝fallal˝, és kövekkel ki lenne rakva a széle. Az akvárium többi részén vékonyan, sima fekete aprószemcsés aljzat lenne, amire egy kis szőlőtőkét tennék, amire mohát kötök. Túl sok és igényes növényeket nem akarok, ugyanis CO2-m nem lesz. :)
2017. jan. 7. 22:23
 12/15 Salx Narval ***** válasza:
Valóban szép az akváriumod Furkesz. Megkérdezhetem, hogy miért csak szakaszosan működteted a talajszűrőt ( csak úgy kíváncsiságból érdekelne)? A kérdésre: Szerintem "normális" körülmények között egy hagyományos akváriumban soha nem kell 50%-nál több vizet cserélni egyszerre és a talajt sem kell kivenni és átmosni. Én legalábbis még soha nem csináltam ilyen szintű takarítást, több mint 30-éves cuccok vannak az akváriumban ( talaj, sziklák, gyökerek) és csak egyszer volt leengedve a víz amikor utólag 3D hát és oldalfalakat építettem a víz fele így is visszament amikor újra indítottam. Ezzel nem akarom azt mondani, hogy csak így lehet de én teljesen feleslegesnek tartom egy akvárium teljes kipakolását hacsak erre nincs valami különleges ok.
2017. jan. 9. 04:38
 13/15 A kérdező kommentje:
A különleges ok a szállítás lenne, ugyanis még két évet egyetemen leszek, éppen ezért csak szemtemberben akarok nekifogni, mikor már ismét egyetemen leszek, de tanév végén és majd kezdetén szállítanom kell. :)
2017. jan. 9. 08:16
 14/15 anonim ***** válasza:
Abban az akváriumban több az alga, mint a növény :(
2017. jan. 12. 17:13
 15/15 Salx Narval ***** válasza:
Természetesen az évek alatt nálam is volt mindenféle alga de azokat nem a talaj kiszedésével és átmosásával sikerült megfékeznem. Ez persze nem azt jelenti, hogy én nem takarítom és nem "talajporszívózom" át rendszeresen a talajt. Mostanában a halak forgatják a talajt és annyira kevés az alga, hogy nekem kellett telepítettem a Balcsiról algás köveket és gömbalgákat.:D Lassan már védenem kell mert mindet lelegelik a sügérek.:D
2017. jan. 13. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!