Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 173l akváriumba milyen viszony...

173l akváriumba milyen viszonylag nagy testü halat ajánlotok?

Figyelt kérdés

173l.

Aquael asap filter 700 + aquafel 250/h

Melegito..eheim ip68

Viszonylag nagyokat de minél több legyen.

Nem 30halra gonolok. Min6-7 túlteleoiteni nem szeretnem

2016. dec. 29. 18:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
annyi vizet képes megforgatni, mechanikailag megszűri ,de biológiailag nem. amit linkeltem szűrő ahhoz 2-3-4 literes szivacs jár, a tied meg sztem fél litertől biztos nem több. érted? 4-5-6 szor hatékonyabb. aránytalanul kicsi a szivacs a motorhoz, a nagy áramlás nem jó lebontóbaktétiumoknak.
2016. dec. 29. 21:39
 12/16 Salx Narval ***** válasza:
Nézegettem ezt az asap 700-as szűrőt és úgy vélem a szivacs helyére lehetne tenni Seachem Matrixot, Substart,Siporax minit, stb. Elég jó adag beleférne főleg az apróbbakból, a másik szűrő pedig maradna mechanikai szűrőnek. Így talán nem kellene külső szűrőt venned.Úgy értem ha jól növényesítesz és gyakrabban cserész vizet, ill nem telepíted túl.
2016. dec. 30. 09:03
 13/16 anonim ***** válasza:
jó ötlet, csak nem tudom mennyire lenne hatékony, nem-e lenne túl nagy az áramlás, meg tudnak-e telepedni a bacik rajta, esetleg ha teljese lefojtja, de 1 próbált megér a szűrőanyag később is jó lesz :)
2016. dec. 30. 13:54
 14/16 Salx Narval ***** válasza:
Biztos, hogy valami megoldást lehet találni az áramlás szabályozására, bár én már kicsit hajlok a felé, hogy nem feltétlenül kell lassú átfolyás. Nézegettem a halneveldék bioszűrő rendszerét és ott vad áramlás mellett kavarognak ezek a kis műanyag hengerkék és működik, pedig ott aztán mérik a vízértékeket rendesen. Lehet, hogy nem is a leghatékonyabb módszer az általunk nagyra tartott óriási felülettel rendelkező szűrőanyag lassú áramlással. Jövőre én is teszek ez irányba egy próbát. Csak úgy kíváncsiságból.:D
2016. dec. 31. 04:18
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat
2016. dec. 31. 09:35
 16/16 patterson ***** válasza:
max 10 cm békés halat rakj össze,25-30 halat elbír,sügeret ne,ragadozót csak ragadozóval, de egymással sem jön minden fajta ki...min 1000-1200 l/h szűrő kell,ha van rá lóvéd,külső.
2017. aug. 23. 02:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!