Májmoha, békatutaj, kagylotutaj 1 aksiba?
Figyelt kérdés
120 as aksiba szeretném ezeket a nővényeket beletenni most 25w sera daylight a világitás ha belerakom a másik csővet akkor 2x25w tegyem vagy nem?Mert ugyolvastam a májmoha és a kagylotutaj erős fényt igényel a bökatutaj viszont nem.Mondjuk a mohát pont a cső alá tereltem őssze damillal.
A 2 kérdés a tápozás lenne a profito és carbo val az elado azt monta másnaponta 1 ml carbo és 0,5 ml profito adagoljak az aksi 120L.Más nővény nincs az aksiba csak ezek a 3 amit feljebb felsoroltam.
2016. dec. 15. 20:42
1/3 Salx Narval válasza:
Az igaz, hogy erős megvilágítás és lassú vízmozgás vagy álló felszín kell a májmohának de mivel a víz tején akarod tartani és nem kötözöd le pl kőre, fára vagy talajra ezért szerintem elég kell legyen 1 cső. Ha belegondolsz 10-15 cm távolságra lesznek a fényforrástól. A kagylótutajnak elég magas helyet kell biztosítani és párában érzi jól magát (száraz meleg levegőn elpusztul) az-az fedni kellene üveglappal, ez egyben a cső hőjétől is védi. Nem szabad teljesen letakarni sem mert szellőznie is kell, ha hagysz az üveglapok között réseket és biztosítasz legalább 12cm légteret szépen fog gyarapodni. A moha is jól érzi magát a tutaj között mert gyakorlatilag fékezik a felszín mozgását, mármint ahol van. A békatutaj jól érzi magát félárnyékban is de azért nem mondanám, hogy nem szereti a fényt semmi baja nem lenne egyiknek sem 2 cső alatt de 1-is elég. A másik cső akkor kell ha alájuk is szeretnél mohán, páfrányon és anubiason kívül mást is. A tápozást majd más leírja mert én sosem méricskéltem napi szintre lebontva meg pláne nem.
2/3 A kérdező kommentje:
Koszi szépen!!!
2016. dec. 16. 12:10
3/3 elwera válasza:
Én a kagylótutajt nem raknám be, túl nagy is, meg nem tudom, ami nálam volt az megrothadt.
Limnobium laevigatum volt egy kedvenc úszó növényem, az jól nőtt, szép volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!