50 L akváriumba milyen és mennyi halat lehet tenni?
Nem túl nagy halak valók bele, nekem mikor volt 54 literes rengeteg halat raktam bele, mindig kicsinek bizonyult. Ami bejött és ajánlani tudom az több verzió. Kifejtem őket:
1. 3db malabári dánió, ők beússzák az egész akváriumot, szépek, pont elég nagyra nőnek, 3 db nál kevesebb nem jó 3nál több nem fér el. 4db páncélos harcsa, ők takarítanak alul, aranyosak, és nagyon látványos amikor fölmennek pipálni. És egy hím betta.
Ezek jól megvannak együtt. A malabári dánió kiugorhat, ezért lwgxen teteje is az akváriumnak.
2. Neonhalak. Van több fajta neonhal. Kék a leggyakoribb. Sokan sokféle hallal összerakják őket, de a legjobb ha csak ők vannak, mert rajban úsznak, és az egy jól beállított áramlásnál még egy 50literes akváriumban is igen látványos tud lenni 15-20db.itt is melléjük érdemes 4 db páncélos harcsi.
3. Az utolsó javaslatom a szumátrai díszmárna 7-10db. Vicces hal, ugyanakkor pont olyan mint egy apróbb piranha. Soakt kergetőznek egymással, szépre is nőnek, viszont mellé nem javaslok semmilyen másik élőlényt mert ezek a csigát is őrületbe kergetik. Egyedül tartva jó választás, de minden más halat rajban kergetnek mint a verőlegények, és kicsinálják.
Most így ennyi jutott az eszembe, de ha van kérdésed még válaszolok ;)
Utolsó, ez te sem mondod komolyan...
Egy összeállítás sem jó. 15-20 neonhalnak minimum 80 cm hosszú akvárium kell, ez szabvány 96 vagy 112 liter.
A malábári dánió 10 centisre nő normális körülmények között. 100-120 liter felett tartható.
A szumi megint nem ekkora akváriumba való.
A páncélosharcsából meg kb 25 faj létezik...
Még a neon halnak is picike egy 50 literes. Esetleg 5-6 endler guppi, de inkább csak egy tucat apró garnélát tennék bele.
Lehet ilyen kicsi akváriumból is szépet kihozni (lásd nano stílus), de 10-20 halat tartani egy ennyire kevés vízben tiszta állatkínzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!