Hogyan tartsak bohóchalat?
A bohóchal tengerből származik. Egy tengeri akvárium sokkal többe kerül mint az édesvízi. Nem való kezdőknek. Ha még nem volt halad, akkor tartsál guppit. Az való a kezdőknek. Egyébként ezeken az oldalakon sok információ van a halak tartásáról. Érdelmes elolvasni, ha még nem ismered. [link]
Így igaz: egyetértek az előbbi válaszadással.
A bohóchal - azontúl hogy gyönyörű - tengeri állat, és egy tengeri akvárium sokkal költségesebb, mint az édesvizi. Korallokról, tengeri rózsákról kell gondoskodnod (ezeket kell előbb megteremtened), és utána jöhet maga a hal.
És akkor még nem beszéltem a szűrésről...
Áhhh... macera.
A pénzről nem is beszélve. Szerintem tegyél le róla.
Sokkal inkább tarts édesvizi elevenszülő halakat: guppi, platti, xifó (ezek szülnek, és biztosan nagy örömöd lesz majd a kicsik felnevelésében). Vagy tarts Neonhalat (kicsi, békés, és a társaságon kívül /legalább 6 db belőle/ nincs különösebb igénye).
Nekem ezek tetszenek pl:
Labeo frenatus:
http://www.youtube.com/watch?v=e2-2K6Gqpt8
darázsgéb:
http://www.youtube.com/watch?v=WAqrRK84PjQ&NR=1
cápa márna:
Öves Díszcsík :
Zöld gömbhal:
Karmos béka (ez nem jön ki a vízből, mehet a halakhoz):
Sügerek is jól néznek ki, csak sügérrel nem lehet mást tartani együtt, mert a többit kinyírja pl:
Kockás torpedósügér:
yellow sügér:
afrikai sügér:
a gömbhal meg talán a darázsgébet nyírná ki.
viszont törpe gömbhal mehet drázsgébbel együtt.
kúszógéb is jó, az kijön a szárazra is, olyan mint egy kis fóka, a kezével hajtja magát úgy megy.
kubai kékrák is szép, megnő nagyra, csak azzal se nagyon lehet tartani semmit,
(zebradánió mehet együtt vele, az elég gyors, de amúgy rák a lassú halakat elkapja)
és kék rákba van narncssárga is az talán szebb.
vagy ami különleges pl az axolotl, bár ez nekem annyira nem tetszik:
több most nem jut eszembe
csak azért írtam, mert a molli, platti, xifó, neon, betta, ezek az alap halak, legtöbben azt tartják, de én azokat már unom :)
Hát igen, az nagyon drága mulatság lenne, meg a tapasztalt akvaristák is nagyon ritkán mernek belevágni egy tengeri akváriumba. Ha azt nézzük, hogy egy darab bohóchal 3000 forint, plusz a vizet sem egyszerű előállítani neki, mert nem csak úgy van, hogy sót teszel csapvízbe hanem speciális kell neki. Szóval bonyolult.
Vegyél egy 30-40 literes akváriumot (3000-4000 ft), és tegyél bele pár guppit meg dániót (szifó 50 liter alatt nem ajánlott). Nálunk 200-300 ft a halak darabja. Kell nekik szűrő (3-6000 ft), melegítő, ha nincs elég meleg a szobában, plusz növények, vízkezelő szerek, halkaja. Először az akváriumot kell megcsinálni és várni 2 hetet a halakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!