Első akvárium tervezet, mennyire megvalósítható?
Határeset, túlbiztosítottnak nem mondanám. A guppik remélem hímek lesznek, mert ide szaporulat nem igen fér el.
Kicsi a szűrőfelület.
Jobb lett volna előre kérdezni.
Akkor azt mondtam volna, eleve 112-es akváriummal kezdj, mert annak a tetejébe már nem 1 hanem 2×18 watt kerül, és egy hangyafasznyival tágabb lehetőségeid vannak növények terén, picit gyorsabban növők is beleférnek, ami sokat lendít a vízkémia stabilitásán.
És azzal folytattam volna, hogy 100 liter körül egy aquael szűrőből a legnagyobb kell, (fan 3) hogy megbirkózzon vele.
Köszi a választ! :)
Végül pár dolog máshogy alakult, Aquael fan 2est igen elnéztem valójában csak fan1-es volt, szóval sürgősen lecseréltem egy Eheim pickup 200-ra. Lakók is mások lettek valamelyest. 10 neon, 8 rózsalazac, 3 pandaharcsa, 3 törpe szívóharcsa, 2 almacsiga, 3 amano garnéla és egy pár törpe pillangósügér. Tervbe van még egy kis csapat endler guppi. Szaporulattal nem lesz gond, mindent átvesznek. illetve a microsorum, anubias, jávaimoha,gömbmoha mellé még beiktattam nagyobb mennyiségű májmohát. Teszterek alapján pH,GH,KH tökéletes, Nitrit és Nitrát pedig szinte semmi, bár ez még később nőhet sajnos. Víztesztelés heti vízcseréknél elegendő eleinte igaz?
Semmiféle állatot ne tegyél már bele!!!!
Gratulálok a normális szűrőhöz -őszintén- de annak se véges a kapacitása!
Meg az élettérnek se! Ne csinálj teszkós medencét az akváriumból.
Van 26 halad. (plusz gerinctelenek) Ilyen méretűekből egy 100 literesbe ez a vége, ne rontsd el!
Persze.
Ami így első körben kérdéses, hogy az amano-k mennyire lesznek stresszesek a ramik terület kinyilvánításaitól, illetve hogy egyáltalán nem e eszik meg őket, de a többi nagyjából rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!