Lehet sima ragasztópisztollyal dekorációt, köveket ragasztani?
Figyelt kérdés
akváriumba szeretnék dekorációt készíteni és nem tudom hogy az otthoni ragasztópisztollyal amibe ragasztórudat kell tenni lehet e vele akváriui dolgokat ragasztani.rosszat tesz a halaknak illetve a teknősnek?bomlik az anyag a vizben?
köszi a válaszokat előre.fontos lenne:)
2016. okt. 14. 20:53
1/9 elwera válasza:
Nekem egyszer azt mondták, hogy a ragasztópisztoly mérgező a halaknak.
FBS szilikonnal ragaszd inkább.
2/9 anonim válasza:
Azt nem tudom, hogy árt-e nekik, de a vízben nem bomlik. Viszont nem érdemes belefogni, mert a víz alatt úgyis leválna a szilikon a ragasztott dolgokról, nem lenne tartós.
3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszokat:)
2016. okt. 15. 01:31
4/9 Salx Narval válasza:
Az FBS tökéletesen jó ha rendesen megtisztítod a felületeket és kivárod a száradási időt. Ezzel van ragasztva az akváriumom, a 3D-s hátfalam, a szikladekoráció, sőt még a szűrőm tartókonzolja is. Jól néznénk ki ha elengedne a vízben.:D A ragasztópisztolyt én sem ajánlanám.
5/9 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget.majd keresek valahol ilyen ragasztót.én is akarok 3D -s falat csak az a baj hogy sokat elvenne a téeből.és nemtudom hogy hogyan lehet olyat amiről növények lógnak le..de biztos jól néz ki a tiéd
2016. okt. 15. 15:12
6/9 Salx Narval válasza:
Az az igazság, hogy normál méretű akváriumba elég nehéz úgy elhelyezni, hogy jól is mutasson és hely is maradjon. A kicsit mélyebb, vagy négyzet alapú akváriumba lehet igazán szépeket készíteni. Sajnos nem tudok képet feltölteni, talán majd később. Az enyémből nem sok látszik teljesen benőtte a moha és az alga (a balcsiról hoztam ilyen vízparti zöld algás köveket az lebeg a tetején, szerintem jól néz ki és szerencsére másfelé nem terjed). A moha közé anubiast tettem, ezek pont olyan hatást keltenek mintha ott nőttek volna ki, egyébként már leszedni sem lehetne mert megkapaszkodott a "sziklákon". Nálam a két oldal és a hátfal is ilyen kialakítású , sok barlang és kiugró szirt. Hát a 300-literes akvárium így kb 200-literes csak, de ez bőven elég a halaimnak. Végül is nem teljesen elvett tér ez mert a halaim barlanglakó sügérek és ez a hátfal kiváló bújóhely az ivadéknak 3-4cm korukig, utána már nem jelentenek rájuk veszélyt a nagyok. Én biztatnálak, hogy készíts magadnak te is persze lehet, hogy a mostani akváriumod nem alkalmas erre. Viszont mohafalat laposabb akváriumba is tehetsz.
7/9 A kérdező kommentje:
köszi a tippet.én a teknősömhöz akarnám berakni.az én akvim asszem 250 literes ha jol tudom és teglalap formájú.a kövek a tekinek sok helyet elvesznek szóval valószínüleg hogy nem lesz ilyen hátterem..de már elterveztem hogy jó sok szép nagy növénnyel be barikázom a lakhelyét úgy hogy ne nagyon látszódjon a hátsó fal.és köszi mégegyszer:)
2016. okt. 16. 23:10
8/9 Salx Narval válasza:
A tekikhez ezek a megoldások nem jók a mohafalat letépné és beleakadhat a körme, valószínűleg nagyobb korban a habszivacsból készült hátfalat is megrongálná. Náluk valóban a természetes kő jöhet szóba, viszont abból kapható 1-2 cm vastagságú un hasított kő ezekből már megoldható esetleg.
9/9 A kérdező kommentje:
Ertem .koszonom☺
2016. okt. 18. 01:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!