Szóval most jön mindenki kedvence : A 10 LITERES AKVÁRIUM !!! De nyugodjon meg mindenki,halakat mostmár TÉNYLEG nem fogok bele tenni. Hanem arra gondoltam,hogy csiguszokat tartanék benne,mondjuk 1 almacsigát,vagy valami olyat,ami kibír sok mindent (easy carbo-tól gondolom a díszcsigák is kikészülnek ugye? ) és szép is. Nekem az almacsiga tetszik,de tényleg ha van valami szebb vagy többet kibíró csiga,amit lehet ebben az akiban tartani akkor az is jó. Illetve ami nem csak ,,fekszik " egy helybe hanem takarít. Élő növények,sötét talaj lenne,ha ez számít. Illetve valami aprócska fa. Meg valamilyen asztali lámpa. Igazából még annyi hogy férjen meg a hívatlan vendégekkel(más csigákkal,amik a növényekkel jöttek) Ha nincs ilyen akkor az gáz. Amúgy más állat nem lenne vele,csak tényleg ő . Meg ha azt leírjátok hogy ennek a bizonyos csigusznak milyen tartási körülmények kellenek( szűrő,vízhőfok stb ) akkor azt megköszönném. Linkelhettek is,tapasztalatok is jöhetnek . Előre is köszi
az almacsiga nagyra megnő de viszont ha egyedül van nem szaporodik, nagyon szorgos nekem volt 2 de az egyik meghalt . zöld és barna algát szokta megenni. neki. Egy akasztós szűrő fog kelleni, amúgy én easy carbo-val tápozok és hát azt bírja . hideg vizet is bírja olyan 20-28 fok. de majd biztos fog jönni valaki nálam profibb aki elmond mindent
Szerintem egy almacsiga ordenáré nagyra nő egy 10 litereshez. Viszont van egy csomó nagyon szép egzotikus csiga, amik jól mutatnának benne: zebracsiga, hagymacsiga, süncsiga, pagodacsiga, koronacsiga, vagy akár a törpe nyúlcsiga is elfér. Néhány nőstény Neocaridina garnéla is társítható melléjük.
2016. okt. 3. 16:37
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm akkor az almacsigát hanyagolom :)))
2016. okt. 3. 18:23
5/6 Robcsika válasza:
Szia!
Nyugodtan rakhatsz bele akár alma csigát is. 10l hez nem nagy. De a csigák és garnélák a fris vizet szeretik. Az almacsigát régebben a diszkoszosok azért tarották, hogy jelezzék ha gond van a vizzel, mivel érzékenyebb volt rá mint a diszkoszhal. Arra is figyelnék, hogy az egyedel megférjenek egymással és csak egy egy darabot tartanék fajtánként, hogy ne szaporodjanak. Etettni meg mindennel lehet őket csak ne legyen benne/rajta karos anyag pl:permetlé. Egy kicsi belsőszűrő oszt kész. Fedelet tegyél az aksira, mert kimászhatnak. Oszt ha nem veszed észre a szökést kiszárad és kampeca. 😉
2016. okt. 8. 12:46
6/6 Platypus válasza:
Ez itt szerinted nem nagy 10 literbe? Mondjuk 6 éves példány, de akkor is ugyanaz a közönséges faj, amit megvehetsz 3 centisen a boltban. A csiga mondjuk nem sértődik meg, ha kicsit kicsi neki a hely, és simán el lehet ajándékozni ha már növésben van, de szerintem vizuálisan összenyomja az akváriumot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!