Neonhalak, dániók mellé mit lehet tenni? 180 literes az akváriumom. Valami szép színeset? és nagyobbat szeretnék. Sziámi harcos hal? Betta esetleg?
mennyi neon és mennyi dánió? gondolom zebradánió.
bettát semmiképp se, 28 fok kell legalább neki az meg sok már a neonnak, meg nem jó a bettának a nagy áramlás se.
gondolom lúgos kemény csapvízben tartod őket.ha a szűrő elbírja akkor ők mehetnek:
Vitiket is szoktak neonnal, sokak szerint megeszi őket , de nálam se ették. Pasarétitől olvastam, h ha kicsiként kerülnek a vitik a neonok mellé akkor nem tekintenek rájuk kajaként,de ha elhullanak a neonok - mert amíg a neonok 3-4-5 évet élnek addig a vitik a dupláját- a kifejlet vitik a kicsi új neonokat már kajának nézik ,és szépen levadásszák őket.
Szóval a vitik is mehetnek:
Vörös karcsú díszmárna - nagyon békés és nyugodt halak, jól illenek a neonok mellé szerintem, mert viselkedésben azonosak.
Vagy bécsi xifó - ezek valamivel erőszakosabbak és etetésnél tolakodóbbak, de élénk a színük.
Vagy platti - sok féle színváltozatban kapható.
Én nem tennék bele se gurámit se meggyhasú sügeret.
Tehetsz bele pontylazacokat, illetve a vörös karcsú díszmárna is jó választás. Csoportban vehetsz hozzájuk szumátrai díszmárnákat minimum 80-10 db ot így nem fognak csipkelődni. Nagyon szép látványt nyújtanak. Esetleg az aljára vehetsz páncélosharcsákat takarítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!