Valaki tart otthon Hazai halakat? Pl. : Csapó süger, Csuka, Géb, Törpeharcsa, Sügér fajták.
Csapó süger, Csuka,
Géb, Törpeharcsa, Sügér fajták...
Amiket felsoroltál, azok főleg ragadozók, kishalat esznek. A törpeharcsát nem ajánlom, azt inkább irtani kell!
Gébek közül van védett, pl. a laposfejű!
Nekem vannak nagy folyami, közepes méretű tarka, és kicsi kerekfejű gébeim, a Lupa-tón fogták nekem hálóval, augusztus elején. Eddig csak élő tubifexet és vizibolhát adtam nekik, de már a fagyasztott artemiát is megeszik.
A folyami géb inkább a mozgó tubifexet preferálja, mert az öregebb és biztos nehezebben tanul, de a többi már megeszi az fagyi artemiát örömmel.
Elsőre furán néztek rá. Egyszer ki is kellett porszívóznom amit beraktam, de másodikra elkezdték enni. Úgy csináltam, hogy előtte felolvasztottam kis pohárba.
A nagy géb olyan 7 centis volt, most 10 körül van, a kicsik 2 centisek lehettek, most 3-4 centisek.
Másfél hónap alatt, másfélszeresre nőttek.
A nagy géb mérges pofát vág és elkergeti a többieket amikor tubifexet dobok be, mert ő akarja behabzsolni egyedül az egészet, de általában nem megy neki, így a maradékot ehetik a többiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!