Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A csapvizemnek tetra aqua...

A csapvizemnek tetra aqua safe után a PH-ja 7.4 volt, ha felöntöm vele az akváriumot egy éjszaka leforgása alatt fel megy PH 8.2-re. Az kenne a kérdésem hogy mitöl lehet ez, vagy ez teljesen normális amíg me nem áll az akvárium?

Figyelt kérdés
Én kezdő vagyok még, egy hete inditottam egy akváriumot halak még nincsenek benne csak egy pár növény, fa és aljzatnak JBL manado.

2016. szept. 1. 11:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
61%
nem tudom , milyen a vízparamtéreke nálatok, nézd meg a vízművek honlapján, de ha kemény lúgos akkkor 50-50% az kb jó lehet
2016. szept. 1. 13:15
 12/22 anonim ***** válasza:
46%
de azért jó lenne tudni a halak listáját is :)
2016. szept. 1. 13:19
 13/22 A kérdező kommentje:
még nincsenek benne halak
2016. szept. 1. 13:21
 14/22 A kérdező kommentje:
De ha az akvárium vize beáll akkor guppykat, neonokat meg daniokat szeretnék bele
2016. szept. 1. 13:33
 15/22 A kérdező kommentje:
a csapvizem 24 óra állás után (hogy a klor kimenjen belölle) és Tetre aquasafe használata után pH 7.4 de az akváriumban felmegy pH 8.2-re
2016. szept. 1. 14:01
 16/22 anonim ***** válasza:
46%
ezeknek nem szükséges lágyítani ,sőt a guppy sztem nem is sokáig húzná savas vízben... :)
2016. szept. 1. 14:01
 17/22 A kérdező kommentje:
akkor szerintem most nem nyulok hozza de későbbiekben szeretnék más halakat is akkor ioncserélt vízzel majd lentébb viszem
2016. szept. 1. 15:52
 18/22 anonim ***** válasza:
Kezdetben a manado durván keményíti a vizet. Ezért ment feljebb a ph is. Pár hét és visszaáll.
2016. szept. 1. 15:58
 19/22 A kérdező kommentje:
Már másfél hete megy az akvárium így de még semmi változás nem történt. Ezért is tettem fel a kérdést.
2016. szept. 1. 21:42
 20/22 anonim ***** válasza:

Ilyen halaknak ne baszogasd a pH-t. Majd ha szaporítani akarod a dániót, meg a neont, akkor vesd bele magad, a pancsometriába, meg hogy hogy lehet stabil kémhatású vizet csinálni, és majd elszórakoztathatod magad, amíg sikerül, de csak tartáshoz ne buzeráld a kémhatást, mert többet ártasz vele, mint használnál.

Vagy ha kényesen lágyvizes halakat akarsz, és elég elborult elméjű vagy fenntartani egy lágyvizes akváriumot, akkor vesd bele magad a témába, csak akkor viszont már ha annyit áldozol rá, nem neonnal kéne szórakozni, ami pont nem igényli annyira a lágy savas vizet, meg guppival, ami konkrétan utálja, hanem komolyabb, ritkább, különlegesebb lágyvizes fajokkal.

2016. szept. 1. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!