Most szeretnék halakat venni. Milyen halakat rakhatok egy akváriumba?
kérdező, én azt ajánlom,hogy olvasgass egy kicsit utána a témának.
kezdő vagy, édesvízi akváriumot célszerű kialakítani így. abban is érdemes "egyszerűbb" neonokkal vagy guppikkal kezdeni. 80-100 liter kell neki,hogy kényelmesen elférjenek,legyen úszásterük. sok leírást olvashatsz az igényeikről. de akár mollit is tudom ajánlani,azt sem egy agysebészet tartani.
a felsorolt tengeris halakat nem ajánlom. valószínűleg hamar kinyírnád őket, főleg,hogy semmennyire nem értesz hozzájuk és gondolom a tengeri akvarisztikához sem értesz. az egy több száz ezres hobbi, nem érdemes laikusként belekezdeni. sokan hónapokig olvasgatnak és tanulnak másoktól,mire belevágnak a saját tengeri akváriumukba. szóval nem olyan egyszerű,hogy 'írjuk le hány liter kell' és te utána tudod mit hogyan tovább
Én is szeretnék sok mindent, de ez így nem fog összejönni.
Tengeri és édesvízi halakat nem rakhatsz össze. A betta például nem bírja a sós vizet, a többinek pedig az kell.
A felsorolt tengeri halak tartásához nincs elég tapasztalatod és jó eséllyel anyagi forrásod sem, több százezres tétel ezeknek a halaknak a tartása egyenként is, ráadásul a tengeri halak maguk sem olcsók.
Ha mégis tengeri akvarisztikába kezdenél, mindenképp olvass könyvet előtte erről és a halak igényeinek is nézz utána, a tengeri akvarisztika nem könnyű :)
Én azt javaslom, hogy vagy tarts bettát vagy elevenszülőket, akár neonhalat is.
EGY bettának elég egy 30 literes akvárium VAGY 5-6 hím guppinak.
A neonhalaknak 80 cm úszótér (szabvány 96-112 literes akvárium vagy csináltatsz) és 10-15 halból álló raj kell.
Mollyt tarthatsz 80-100 litertől, esetleg még a coryk vagy az ancik (100 litertől) elég strapabíró halak és mivel az aljzaton élnek a felsorolt halakkal is nyugodtan tarthatóak.
Kis olvasnivaló (ezt mindenképp olvasd el):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!