A nőstény törpe guráminak is lehet csíkos az oldala?
Nekem azt mondta erről egy kereskedő, hogy az ázsiai tenyészetekben szokták a nőstényeket hormonnal kezelni, hogy jobban hasonlítsanak a hímekhez, mert így dekoratívabbak, jobban eladhatók. Az ilyen nőstények enyhén csíkosak, de nem annyira, mint a hím.
Nekem volt egy ilyen nőstényem, és a hím úgy viselkedett vele, mintha egy másik hím lett volna. Nem hagyta élni egy percre sem, folyton hajtotta. Amúgy a lány alig volt nagyobb, mint a hím fele, úgyhogy csak menekült szerencsétlen. Állítólag nem is termékenyek az ilyen nőstények.
Köszönöm ezt jó tudni! Nálam is jobban hajtja a hím ezt mint a másik nőstényt.
Azért durva hogy mik vannak.
Csak az a baj hogy néha a többi hallal is agresszív míg a másik kettő teljesen békés.
nekem a hím annyira kergette ezt, hogy esélye sem volt másokkal agresszív lenni.
Végül különtettem egy kis 40 literes medencébe egyedül, mert enni sem hagyta a fiú, attól féltem, hogy elpusztul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!