Hogy kell tartani a vitorlás halat?
Minimum 72 liter, mert azok általában 40 centi magasak. Így bonsai lesz, nem vitorláshal. Ha életben marad egyáltalán. Szép nagy vitorlásokat csak 100 feletti akváriumban lehet nevelni.
Azt javaslom, hogy cseréld vissza ott, ahol vetted őket!
Első lépésként a Horn-Zsilinszky: Akvarisztika könyvet ajánlom.
A vitorláshal tipikusan az, amelyiknél meg kell kérdezni, hogy mekkora akváriumba lesz, mert egy nagytestű sügér. És ráadásul rendkívül népszerű, ezért mindenhol tartanak, gyorsan el is adják, így a sok ember kis vitolást lát és ezért sokan azt hiszik, hogy nem nő nagyobbra.
Nagy testmérete ellenére kiválóan alkalmas nagyobb akváriumokban társas tartásra. Az ikrázási időben ugyan minden akváriumlakót elzavar az ikrázásra kiszemelt hely közeléből, de addig is teljesen békésen viselkedik.
*15 nk°-ig
6-7 pH
24-26°C
Etetése viszonylag egyszerű, de legszívesebben az élő eleségeket fogyasztja: tubifexszel, szúnyoglárvával, fagyasztott, ill. a liofilizált tápokkal is tartható. Szüksége van növényi tápokra is, ami fagyasztott spenót vagy saláta lehet.
a szűrő, fűtő- és levegőztető berendezések állandó üzemre készültek. Ne kapcsold ki éjszakára, inkább válasz csendesebb típusokat. Remélem segítettem.
=)
Nekem van egy 72 literes. Vitorlások voltak benne,
jó magas, azt szeretik. Van benne szürke 3d háttér is.
Használt, eladom 5 ezerért mondjuk.
Nem hirdettem, igazából eszembe sem jutott hogy eladjam.
Régóta nem használom, csak ott áll a sarokban.
Az Oktogonnál lakom. Ha érdekel privi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!