Lintuka kérdése:
Miért úszik ferdén a halam?
Figyelt kérdés
Ferdén úszik az aranyhalam, azt olvastam több helyen, hogy úszóhólyag gyulladása lehet, még nincs nálam egy hete nem tudom mit csináljak próbálok segíteni rajta, de nincs semmilyen kis akváriumom, hogy sekélyebb vízbe tegyem és tisztán tudjam neki tartani a levegőt. Este raktam nekik a vízbe metilénkéket mert az volt itthon és azt írják, hogy segít az enyhe fertőzésekben és új halak telepítésekor is ajánlatos. Segítsetek mit csináljak, hogy meggyógyuljon?2016. júl. 4. 11:19
11/14 toma781 válasza:
Igaza van a másik válaszolónak. Vagy add el a halakat vagy vegyél egy nagyobb akváriumot.
Aranyhalból 4 kell 200 literbe, tetrából 8-10 (inkább 10) 120 literbe, gondolom hogy a 2 algaevő azok ancik abból 2 kell 90 literbe, a házmesterből 6 kell és az akvárium méret attól függ hogy milyen fajta.
12/14 anonim válasza:
30 évig élnek az aranyhalak, érzed, h 1 év az mi? baba halakról van szó. ha meg is gyógyítod őket (kétlem), rövid időn belül megint betegek lesznek nem megfelelő tartási körülmények miatt.
13/14 anonim válasza:
mellesleg, az állatoknak hatalmas a tűrésküszöbük, az evolúció rákényszerítette őket. Szóval, ha már te is észreveszed hogy baj van, akkor már komoly baj van, mert csak az utolsó utáni pillanatban adják jelét fájdalomnak. Ha nem tűnt volna fel, a halak nem tudnak beszélni. Nem tudják megmondani, hogy hé tökfej, szarul tartasz minket. Attól még, hogy nem döglenek ki egyik napról a másikra nem azt jelenti, hogy jól érzik magukat. Nem bírom felfogni, hogy miért vállalnak az emberek felelősséget egy érző lény életéért miközben az alapvető szükségleteiket sem tudják fedezni. Nem kertelek, így csak kínzod őket.
14/14 A kérdező kommentje:
Utólagosan is köszönöm a válaszokat. Orvosoltam a problémát és meg is értettem amit mondasz. Ettől függetlenül kedvesebben is lehetett volna írni. A probléma többek között ott is kezdődik, hogy az eladó nem mond francot se és mint én sem mások sem gondolnak bele abba amit egy öreg motoros simán tud, kit mit, mennyi literbe hogyan stb.
2017. dec. 5. 02:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!