Nemrég kezdtem horgászni, elsősorban kárászt és keszeget szeretnék fogni kb. mekkora méretű az, amit megtartsak sütéshez, és melyik az amelyiket inkább visszadobjak a vízbe?
Szerintem nem kellene belemenni a sporthorgász vs húshorgász vitába. Nem ez volt a kérdés.
Kérdező: A nagyobbakat tartsd meg, de ne a legnagyobbakat. A kicsi 5-10 centis halakban sok az apró szálka, nem érdemes megtartani. A 10-15-20 centisek már jók, süthetők. A 30 centi felettieket dobd vissza, egyrészt utánpótlás miatt, másrészt a húsuk rágós.
Legyél húshorgász.A tápláléklánc tetején vagy és a hal ráadásul egészséges is.
Ne hallgass az elsőre, sok halat kell enned hogy egészséges legyél.
Inkább te edd meg a keszeget mint a harcsa:) A kb 30 cm ig tartsd meg.
Annak megint semmi értelme nem lenne ha a halat visszadobnád, másnap pedig a piacon megvásárolnád. Egész Európában Magyarországon van a legalacsonyabb halfogyasztás. (Gondolom elsősorban az ára miatt. Horgászként ha te fogod a halakat viszonylag jó áron tudsz hozzájutni.) A horgászat a rekreációs tevékenység mellett, egy izgalmas zsákmányszerzés is. Ez egy körforgás része, ahol elengedhetetlen a tisztelet.
30cm felett rágós, és ízetlenebb a húsuk. Jóétvágyat majd hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!