Kezdő vagyok az akvarisztikában, de szerintem ez a hal terhes. Mikorra várható a szülés? Mikor tegyem külön?
Az anciknál én is mindig így jártam, és mindig pótolnom kellett. Rájöttem ám, hogy miért... Kifejezetten talajtisztogató, talajúszó halaknak való tablettával kell etetni őket. :( Ha nincs elég moszat, nincs elég ennivaló...
Az ancik nem olyan aktívak, mint a moszatevő márnák. Erre akkor jöttem rá, mikor mindketten anci - moszatevő márna együtt dolgoztak. A moszatevő márnáim reggeltől estig cuppogtak, szem előtt voltak, kergetőztek, ellenben az anci napközben alig mutatkozott, éjszaka aktív. DE HA a moszatevő márnát és az ancit egybe tartod, akkor van aki nappal tisztogat, és lesz aki éjszaka is, mivel a halak általában pl. a Tiéd is nappal úszkálnak, éjszaka alszanak. Úgy alszanak, hogy mindegyikük a talajra ereszkedik és ott minden egy helyben "vannak". Ezt láthatod is, ha pl. mikor már lekapcsoltad a világítást, és mennél majd aludni, így telóval odavilágítasz, és lent látod őket. Ma este készítek képet az én "alvó" halaimról. Megmutatom akkor. Nagyon arik :3 Anciból most már lehet kapni különben citrom-narancs sárga színekben is. Különlegesek a színük miatt is. Esetleg 1 moszatevő márnát megpróbálhatsz majd betenni, és ha hasznosnak látod, akkor lehet kettő is. Ha úgy gondolod. A hátonúszó páncélosharcsàm nekem tenyérnyire megnőtt, de az a tisztogatásban mai napig passzívabb, mert többet ficánkol a bújókban, mint tisztogatna. Inkább a talajúszó halaknak való tablettát eszi a márnákkal és a neonokkal. Sőt, felúszott a tubiflexért is és alig hittem a szememnek, hogy a tubiflex is érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!