Egy kád mint kisebb tó?
úgy értem, hogy van egy nagy kádam amit le szeretnék ásni a földbe az udvarra és ebbe tenni egy pár halacskát. Ez megoldható vagy teljesen kizárt ? Vagy milyen szükséglete/i vannak egy ilyen halnak/halaknak?
Én amúgy a Neonhalakra gondoltam mivel hosszú a kád és olvastam, hogy nekik nagy úszótér kell és egy kicsivel hidegebb víz. és ebből is egy 10-15 db.
"sok növénnyel 3-5 hónapig tarthatnál benne apróbb vad halakat, talán strapabíró díszhalakat is de szerintem ezzel csak problémád és munkád lesz."
nah igen a halak... gondoltam,hogy ez ilyen bonyolult lesz.
De ha már halat nem akkor semmit ? pl teknős vagy vmi? :)
A díszhalak 99%-a trópusi, hiába van nyáron meleg, napközben dögmeleg van, éjszaka meg viszonylag hűvösre lehűl egy kádnyi víz, egyszerűen nem a trópusokon vagyunk, úgyhogy emiatt elég rázós téma.
Láttam már sokat kibírt guppikat, de a teleltetés... hát az nem fog menni.
Méter mély bazinagy tóban, bazinagy kárász a minimum, amivel kísérletezni lehet.
Ha rendesen be tudod árnyékolni, és télen egy kis kádat bent tudsz tartani, akkor 1-2 ékszerteknős, vagy még inkább egy kis csapat pézsmateknős szerintem jobb választás lenne.
Persze, mindenhez kell szűrő ami vízben él.
De pl egy hallal összehasonlítva, a hal konkrétan a vízben él, ott ürít, onnan "iszik", onnan lélegzik, százszor szorosabb kapcsolatban van a vízzel, mint egy hüllő.
Aminek persze ettől még tiszta víz kell, de nem olyan érzékeny rá.
Pl a vízparaméterek változásár se, ideértve a kémhatást, vagy a keménységet.
Ami az áramot illeti, nem probléma.
Mindenféle körülményekre van már terezve mindenféle alkatrész, bármikor bármiből össze lehet hajintani egy kültéri áramkört.
Ha másképp nem megy, a csatlakozást tedd egy teszkós zacskóba, és tekerj rá egy fél kiloméret szigszalagot.
Szerintem aquaelt vegyél, vagy atmant, az egyik, lengyel, a másik valami német licencű erős kínai.
Mechanikai szűrésre inkább jók, de neked inkább az kell.
Attól függően mekkora a kád, a megfelelő méretet válaszd...
... bár erős a gyanúm, hogy egyértelműen a legerősebbre lesz szükséged.
Minden esetre a gyári ajánlásnak a minimuma számít, a maximumot teljesen esélytelen, hogy meg tudná szűrni bármelyik is.
Szerintem egy aquael fan 3 jó választás lehet, vagy atman f 304 vagy f 305
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!