Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szerintetek milyen belső...

Szerintetek milyen belső szűrő lenne jó egy 54Literes akváriumba?

Figyelt kérdés
4hím guppihoz és pár algaevő csigához

#belső szűrő #5lLiteres akvárium
2016. máj. 8. 17:39
 1/8 Salx Narval ***** válasza:
Mivel árat nem írtál így én egy jobbféle szűrőt ajánlok, Eheim biopower 160 vagy 200.
2016. máj. 9. 06:45
 2/8 A kérdező kommentje:

igen bocsi az árat kihagytam. Hát úgy kb 5000Ft körül.

Az nem lenne jó ha két gyengébb szűrőt használnák? Mert nekem van egy P-F 301 szűrőm.

2016. máj. 9. 19:58
 3/8 Salx Narval ***** válasza:
Ezért a pénzért max szivacsszűrőt vehetsz, óriási különbség nincs köztük szűrés szempontjából, majdnem mindegy melyiket veszed ezen az árfekvésen. Természetesen két szűrő jobb mint ha egy lenne, viszont az amúgy sem nagy helyből sokat elvenne és látványnak sem szép egy szűrőkkel és egyéb technikákkal telerakott akvárium. Esetleg egy olcsóbb akasztós szűrő, az sem sokkal jobb de legalább helyet nem foglal. Nézd, 100-literes akváriumot is üzemeltettem már sima szivacsszűrővel, ideális telepítés, dús növényzet, 2-3 hetente 20-30% vízcsere ( nálad 1-2 hetente kellene) Szóval kis odafigyeléssel a jelenlegi szűrőd is megteszi egy kisebb csapat nano hallal dús növényzet mellett ( a 4 hím guppi mellé még tehetsz esetleg párat). A pénzt meg félreteszed és gyűjtögetsz egy külső szűrőre és esetleg egy nagyobb akváriumra is, mármint ha szeretnél fejleszteni vagy nagyobb halakat gondozni.
2016. máj. 10. 06:52
 4/8 A kérdező kommentje:

megfogadom a tanácsot!

én arra gondoltam,hogy 4hím guppi,csigaák,3törpe szívóharcsa,6Red cherry garnéla

vagy ez így nem jó ? :)

2016. máj. 10. 16:01
 5/8 anonim ***** válasza:
énis eheim biopowert használok 54 literre. Szűrőn ne spórolj, nagyrészt azon múlik a halak élete. Egyszer beruházol rá 10.000 forintot évekig jó :)
2016. máj. 10. 18:23
 6/8 Salx Narval ***** válasza:
Hím guppikat nyugodtan kiegészítheted egy 6-8 fős csapatra és törpe szívóharcsák is jobban érzik magukat ha legalább 5-6 db van belőlük de így is jó, ahogy neked tetszik. Mohára, gyökérre mindenképp szükséged lesz én javasolnám még egy maréknyi tüskéshínár beszerzését, dekoratív, jó bújóhely, remek algázóhely és jó víztisztító, közepes világításnál elég ha csak rádobod a vízre nem szükséges leültetni.
2016. máj. 11. 03:47
 7/8 A kérdező kommentje:

oké!

Kb mwnnyi növény mehet az akváriumomba?

2016. máj. 12. 06:19
 8/8 Salx Narval ***** válasza:
Mint ahogy írtam egy-egy kupacnyi moha és tüskéshínár aztán ezek majd szépen szaporodnak a hínár gyorsan nő ha jól érzi magát az egész felszínt benövi ezért ritkítani kell idővel. Én azt mondanám, hogy a vízfelszín felét nyugodtan takarhatja. A moha is akkor szép, ha hagyod jól elszaporodni. Ez a két növény magában is elég de alacsony és közepesre növő növényekből ültethetsz még a magasabbakat hátra az alacsonyakat az előtérbe. A növények az akvárium háromnegyedét nyugodtan benőhetik ennyi úszótér bőven elég. Az anubiasfélék jól mutatnak ezekkel a növényekkel és leültetni sem kell elég ha a moha közé teszed vagy egy gyökérhez kötöd. Kényes és nagyra növő növényt ne vegyél, ezen túl ami tetszik neked azzal díszítheted az akváriumot. 2db 25W 5-6500K (Kelvin) kompakt fénycső mellett talajtakaró növényekkel is próbálkozhatsz ezekhez kell egy kis táptalaj is és egy kevés folyékony táp pl profito és kevés carbo. Ha megpróbálod akkor a tüskéshínárt azon a részen ne hagyd hogy benője a felszínt mert beárnyékol, az anobias és a moha fölött nyugodtan maradhat azok nem fényigényesek annyira.
2016. máj. 13. 02:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!