Ezt a fát betehetem az akváriumba? (Képek lent)
Ezek a fák lennének azok, fogalmam sincs milyenek lehetnek. Nem néztem eléggé utána, gondoltam elég bemenni egy állatkereskedésbe és ott tudnak segíteni - de persze Magyarországon nem így működik ez, ha nem akarom, hogy átb*ssznak akkor mindennek tüzetesen utána kell nézni. Tehát bementem, kértem akvárium díszítőelemnek uszadékfát, ki is választottam hármat, azt mondta az eladó kisasszony, hogy nem fogja megszínezni a vizet, elő van készítve és elég ha álmosom folyó vízben. Nem igazán bízom az ilyesmiben, ezért először elkezdtem áztatni, de még akkor le sem süllyedt a víz aljára, másnapra pedig sárgás rá színezte a vizet, nyálkás réteg keletkezett rajta (mondjuk Ezt több áztatott akváriumi felszerelésen észrevettem, talán a víz miatt van...) Visszamentem érdeklődni, a fa fajtáját megmondani nem tudták és még én voltam a szar, hogy nem kérdeztem akkor. Ezek után mindössze annyira lennék kíváncsi, hogy ha elég ideig áztatom és kimosom, akkor van-e esélyem arra, hogy nem okoz gondot az akváriumban, ha beteszem?
Ha még nem főzted ki, akkor ne is főzd!!!
Természetesen bele lehet tenni az akváriumba, semmiféle gondot nem okoz.
Igen, színezni fogja a vizet, mint ahogy minden fa, teljesen természetes jelenség, ami stressz csökkentő hatású.
Ha nem tetszik, hogy megfesti a vizet, ne tegyél fát az akváriumba.
A nyálkásodás is teljesen természetes, hiszen se az akvárium, se a fa, se az egész rendszer nem egy gyógyszerész labor sterilségű valami, pont ettől élő az egész akvárium.
Hogy élet van benne, ezért tart az ember akváriumot.
A kiázó szerves anyagokon algák, gombák élnek, algák mindig is lesznek rajta, (mint ahogy minden tereptárgyon) a gombák idővel eltűnnek.
Ha ezt el akarod kerülni, szintén ugyanaz a megoldás, ne tedd bele a vízbe.
A főzéssel egy hangyányit talán fel lehet gyorsítani a szerves anyagok kiázását, ezzel együtt viszont tönkremegy a fa szerkezete, hamarabb fog kezdeni elkorhadni, jelentősen lerövidül az élettartama.
És ugye színezni se fog annyi ideig, ami a halaknak lényeges lenne, és aki fát rak az akváriumba, annak ezt általában belekalkulálja, sőt, sok esetben, ha már nem színez, (fekete vizes biotópoknál) akkor kidobják a fát, és újat tesznek a helyére, ami tele van csersavval.
Ami a red moort illeti, valóban kevésbé színez, és azt se sokáig. Ha csak dekorációs elemnek kell, akkor arra az a legnépszerűbb fajta.
Mondjuk egy algaevő pont nem örül neki annyira, mint bármi másnak, mert keményebb a többinél.
Inkább a rajta lévő algát eszik, nem pedig magát a fát.
Márpedig az algázóknak általában erősebb rostok is kellenek, erre pedig jobb egy puhább mangrove.
AMúgy én is szőlőre tippelek.
Tedd bele nyugodtan a vízbe. Majd jövőre nem fog annyira színezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!