Mitől 'habos' az akvárium teteje?
Figyelt kérdés
Kép: [link] Egy hetes kb. az akvárium, két páncélosharcsa van benne, 3 élő növény, szűrés, levegőztetés. 54 literes, vizkezelő, starter és a növényeknek lett beleöntve eheim tápoldat. Eleinte nem volt ilyen, de 1-2 napja megjelent és nem akar eltűnni, sőt, mintha egyre több buborék lenne...2016. máj. 3. 21:50
1/7 anonim válasza:
1 hetes akvába hogy lehetnek halak? valószínű még nincs beállva a szűűrőd.....
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, jobb feltételezem jobb nekik, mint a kb 5l-es vázában, amiben kaptam őket, és legalább ebben nem csak levegőztető van... Nem szabadkozni szeretnék, mert kétlem, hogy fontos lenne ez a helyzet szempontjából, inkabb valamiféle segítség, tanács kellene, hogy mit kezdjek vele, mert elég aggasztó...
2016. máj. 4. 06:20
3/7 anonim válasza:
Nem állt be a szűrő.
Ennyi a probléma, ha szabadkozol, ha nem.
4/7 anonim válasza:
Vmi szennyezi a vized, talán az aljzatból. Az szokott bűnös lenni. De sok oka lehet, nehéz kitalálni. Kaja? Nem etetted túl? Mindennap cserélj egy vödör vizet benne, mást úgysem nagyon tehetsz. És ne kezelgesd semmilyen csodaszerrel, max. szűrőbaktériumot tegyél bele. Ha meg úgy látod, a halaid betompulnak, étvágytalanok, indítsd újra, nincs más megoldás. Amíg meg nem szűnik a habosodás, minimális mértékben etess. Meg persze utána is.
5/7 anonim válasza:
ilyen esetbe egy segítség, tanács van:
türelmesen megvárni amíg beáll a szűrő, más megoldás nincs...
Cserélj vizet 2-3 naponta, h legalább ammónia, nitrit mérgezést ne kapjanak, az a valami majd elmúlik magától.
6/7 Salx Narval válasza:
Szerintem nem olyan vészes ez, egy új akváriumnak idő kell. Ha gondolod a levegőztetőt már kikapcsolhatod, hogy ne gyártsa a buborékokat, bőven elég a szűrő. Mivel startert használtál hamarabb beáll az akvárium vize de azért így is kell neki idő. Nekem az a véleményem, hogy elég a rendszeres heti 30%-vízcsere az előírt baci adaggal vagy akár a nélkül is. A szűrőt úgy állítsd be, hogy kicsit fodrozza felszínt és esetleg morzsolhatsz bele egy kevés haltápot ha már bacikultúrát használsz. A halakat a szokásos módon etesd mindig annyit amennyit maradéktalanul megesznek. A többi hallal várni kell még, annak ellenére, hogy ezt tanácsolja a gyártó.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, javult a helyzet, több halat nem szeretnék egyenlőre, még nem is olvastam nagyon utána, hogy milyet lehetne, és a buborékok sem teljesen tűntek el, ami aggaszt...
2016. máj. 5. 09:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!