30 literes akváriumban a 3-5 naponkénti részleges vízcserével jót teszek?
előző vagyok, nekem 600 literes sügéres akváriumom van ,de ha tehetem én is 5-6-7 naponta szoktam cserélni, halaknak csak jót tesz.
ja még annyit, h azonos hőmérsékletűnek kell lennie a víznek és klórmentesnek, akkor nem lesz semmi baja a nitrifikáló baktériumoknak.
Sziasztok, az első vagyok.
Kb 40 évvel ezelőtt én is halaztam, és azt hittem, hogy értettem is hozzá. Most, hogy írtátok ezt a gyakori vízcserét, csak csodálkoztam rajta, mert az én időmben pedig a minél ritkább vízcserét szorgalmazták. Én is így voltam vele, és soha nem volt halpusztulásom, nem terjedtek betegségek stb. A vízszűrőt, levegőztetőt, magunk barkácsoltuk, mert kapni nem igazán lehetett ilyeneket. Nos, most utánaolvastam a témának, és valóban ajánlják a heti 3 x a részleges vízcserét. Így elnézést kérek a félretájékoztatásárt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!