Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Guppi betegség? Lebegnek a...

Guppi betegség? Lebegnek a víz felszínénél és a hátsó úszójukat összezárják.

Figyelt kérdés
Anyuméktól van kb. 8 guppi. Vettünk hozzájuk 4-et boltból. Szerintem különböző fajták, mert a boltiak nagyobbak, mint anyutól kapottak, és anyué közül a fiúknak szép, fátyolos a hátsó uszonyuk.... Nos, az anyutól kapottak elkezdték összezárni a hátsó úszójukat, már nem szép fátyolos, csak a testük folytatása, és a víz felszínénél lebegnek, úsznak. Anyunál semmi baja a többieknek. A vásárolt guppik is jól vannak. Mi lehet a baj?
2016. ápr. 20. 20:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az aranyhalnak a hideg vizet kedvelik, a guppiknak viszont kell a vízmelegítő.

Ha nem volt se szűrő se semmi abban az akváriumban, akkor bármi bajuk lehetett tulajdonképpen amibe belepuszultak.

2016. ápr. 21. 19:21
 12/17 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, meg van a gond.... Rövid csöve van a vízforgatónak, így a cső vége az akváriu fedele alatt volt.... Onnan szívta a levegőt... Tegnap este levettem az akvárium tetej3t, mert olvastam, hogy az lehet a baj, hogy nem kapnak elég levegőt... Úgy néz ki, ez volt a baj, mert ma már jobban vannak! :) szerzek hosszabb csövet a vízforgatóra, hogy ki tudjam vezetni az akvárium teteje alól, onnan kintről szívja majd a levegőt. Addig nem rakom rá vissza a tetőt.
2016. ápr. 21. 19:48
 13/17 anonim válasza:

Egy jól működő akváriumba elég ha a szűrő fodrozza a vízfelszínt

Komolyan nem érted mivel van a baj?

20 literbe bettán kívül semmi sem érzi magát jól

2016. ápr. 21. 19:55
 14/17 A kérdező kommentje:

Értem. Veszünk majd nagyobb akváriumot. Ezt ajándékba kaptuk, gondoltuk ketdő akváriumnak jó lesz...

És ebből a bettából egy darabot lehetne benne tartani, vagy lehetne kettőt? Mert ha veszünk egy nagyobb akváriumot a guppiknak, ebbe lehet vennénk egy bettát. Vagy az nagyon kényes hal?

2016. ápr. 21. 19:59
 15/17 anonim válasza:

Egyáltalán nem kényes szereti a dús növényzetet melegebb vízben érzi igazán jól magát egy hím lenne a legjobb mert összeveri a nőstényt vannak extrább változatok is de a boltokban csak a gyakoribbakat árulják akármit is mondanak szűrő neki is kell de valami szinte áramlást sem keltő pl szivacsszűrő

A szűrőknén nem az a lényeges hogy buborékozzanak meg minden hanem az hogy a szivacs minél nagyobb legyen ebben alakulnak ki kb 1 hónap alatt azok a baktériumok amik a szűrést végzik(lebontják a halak anyagcsere termékeit) ezek a baktériumok nagyon érzékenyek nem szabad leállítani a szűrőt hosszabb időre mert elpusztulnak

2016. ápr. 21. 20:30
 16/17 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!!!! :)
2016. ápr. 21. 20:34
 17/17 anonim válasza:

Ezért sem szabad klóros vízben kimosni a szivacsot

Valamint a heti 20% körüli vízcsere is nagyon fontos

Amíg nem állt be a biológia addig lehet pusztulás

2016. ápr. 21. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!