Mivel ragasszak uszadékfához tapadókorongot? FBS kilőve.
Tekis akváriumba lesz. Akvarisztikai uszadékfa (jó keményfa) és tapadókorongok garmadája várja, hogy összeragadjanak.
FBS terméktájékoztatója szerint polietilénte (műanyag) nem tapad.
Pillanatragasztó? Milyen?
köszi
A legolcsóbb is jó pillanatragasztóból, de félek, az nem lenne jó neked, mivel a tappancs rugalmas, a ragasztó pedig nem, rögtön leválna szerintem, de végül is megpróbálhatod.
Én inkább a tappancs végére fúrnék egy lyukat (ha eleve nincs rajta), és azon átfűznék kábelkötegelőt vagy befőttes gumit.
Osztom az előzőt, ide mechanikus kötés kell, annyi, hogy a befőttes gumi hamar elérik.
Rozsdamentes acél drót, vagy damil lehet megoldás még.
A fát szintén meg lehet fúrni, hogy ne az egészet kelljen átkötni.
Értem, köszönöm.
És ha műanyag gyorskötözőt átbújtatok a tapadókorong lyukán és ezt ragasztom be a fába fúrt lyukba?
Mert ugye a fába fúrtam lyukakat, ahová a taőadókorong nyaka bedugódik.:)
Az megint csak ragasztó.
Miért nem lehet a fába átmenő lyukat csinálni?
Befúrsz 2 cm mélyre 10 mm-es szárral, aztán oldalról ferdén, a lyuk mellett befúrsz egy 3 mm-essel, amin átfér a gyors kötegelő. Úgy, hogy a kis lyuk vége a nagyba érjen át.
Nincs kockázat, hogy elengedi a ragasztó, nincs kemikália, ami esetleg oldódhat a vízbe, bármikor oldható a kötés...
A fúrással az a bajom, hogy elképesztően kemény a fa. Ilyet még nem is láttam, szingapúri, boltban vettem.
A tapadókorong nyaka, amennyiben nem mélyed bele a fába fúrt lyukba, túlságosan eltartja az üvegtől a fát.
Ma reggelre arra gondoltam, hogy a tapadókorong lyukába ebből a fából dugok egy darabot, így dugom a fába fúrt lyukba. Fbs-sel rögzítem, ami elvileg fához pompásan ragad. Így ragad a lyukba és kötést képez a tapadókorongon átdugott fával.
Drótot tekis akváriumba semmiképpen és soha nem szeretnék használni.
A gyorskötözőből pedig nem vagyok biztos, hogy nem oldódik ki káros anyag, ugyanúgy, mint a noname akvárium dekorációkból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!