Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hínár akváriumba?

Aranyhalas kérdése:

Hínár akváriumba?

Figyelt kérdés
A kerti tóból szedtem ki pár szál hínarat. Akváriumba bele lehet rakni? Ha igen kell karanténozni? Mennyit?

2016. ápr. 2. 17:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nekem most egy adag már van az akváriumban. Nálam nagy volt a szórás, parakill-el kezeltem kétszer külön medencében. Sok hajtàs elrohadt meg a gyökerek is. Csak azok maradtak meg amik képesek voltak friss gyökeret ereszteni. Aztán megjelentek az új hajtások. Én azért csináltam így mert boltból vásárolt hínarak nem váltak be, nem gyökeresedtek meg. Ha megtudod oldani hogy karanténozd, akkor egy-két hét kell nekik. Azalatt cseréld a víz egy részét, hogy ne rohadjon be plusz a felszínen képződő baktériumréteget halászd le. Én egy használaton kívüli csobogó pumpájával mozgattam a felszíni vizet. Nekem sok hínár állt rendelkezésemre amiből maradt valamennyi, persze aztán majd terjesztem az aksiba, de sztem elsőre inkább keress kereskedésben gyökeres hínárt. Lehet sok munkát macerát spórolsz meg.
2016. ápr. 5. 13:19
 12/14 A kérdező kommentje:
#11 Köszi! Akkor egy hét karantén?
2016. ápr. 5. 13:55
 13/14 anonim ***** válasza:
Annyi legalább kell. De egy hét után már lehet úgy leszel vele, hogyha pár napig még bent marad megtudod várni. Figyeld naponta, csiga, pete, féreg ne maradjon
2016. ápr. 5. 15:39
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Még mindig karanténba van
2016. ápr. 7. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!