Aranyhalas kérdése:
Anci mellé mehet kékpalyzsos páncélosharcsa?
Figyelt kérdés
2016. márc. 8. 19:19
1/9 anonim válasza:
mekkora az akvárium? milyen halak lakják? milyen a szűrő?
2/9 A kérdező kommentje:
150 liter 2 aranyhal 3 anci (1 db 10cm hosszú 2 db 5-6cm es) szűrő: 2 db Aquael Fan 3
2016. márc. 8. 19:40
3/9 anonim válasza:
ehhez a szűrőhöz nem vennék halat, az aranyhalak piszkával se bír el... főleg,h az aranyhal hideg vízi hal...
4/9 anonim válasza:
Hát végül is egy átlag hőmérsékletű szobába, nagy duzzogva elmegy, de azért azt nem árt tudni, hogy ezeknek a harcsaféléknek azért melegebb víz kell, mint az aranyhalnak.
6/9 A kérdező kommentje:
Tudom hogy az aranyhalak hidegvízi halak de a 22 fokot simán bírja. A kékpajzsosnak is 22 23 fok az ideális nem? És a szűrők mellett heti kétszer 30 százalékos vízcserét szoktam csinálni! Ja és aljzatporszívózok is!
2016. márc. 8. 20:54
7/9 anonim válasza:
lehet épp ennyi halat bír el a szűrőd, plusz terheléssel borulhat a bili, inkább ne vegyél több halat.
8/9 A kérdező kommentje:
#7 Igazad lehet nembiztos hogy veszek!
2016. márc. 8. 21:35
9/9 anonim válasza:
Általánosságban írtam, hogy ezeknek a harcsaféléknek melegebb víz kell.
És egyrészt nem, se a páncélosnak, se az ancinak nem ideális a 22 fok, hanem épphogy a minimum, ami már önmagában egy stressz forrás. Sokkal inkább 24-25 fok az optimális.
Másrészt hűtő nélkül lehetetlen 22 fokot tartani egy akváriumban.
Ha direkt hűtöd, (akár a vizet, akár a szobát) önmagában felelőtlenség trópusi fajokat hideg vízben tartani.
Ha meg nem hűtöd, akkor az aranyhalak szenvednek nyáron.
Szóval kompromisszumos a helyzet, nem mondom, hogy egy stabil hőmérséklet mellett ne lehetne kivitelezni, vagy ne láttam volna már ilyen társítást, de azért az nehezen lehet belemagyarázni, hogy ez így tökéletes lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!