Az alga evő halaknak lehet más kaját is adni nem csak algát esznek. De a garnéláknak, növényeknek, csigáknak, meg a halak se vannak oda érte. Ba nagyon sok algád van amit nem esznek már meg az algaevő halaid akkor csináld a következőt: etesd meg a halaidat(ne sokat hanem annyit amennyit szoktál) majd kapcsold le a világítást és egy olyan vastag lepeővel takard le az akváriumot hogy ne jusson be a fény. Ha kell akkor több lepedővel takard le. A levegőztetőt, szűrőt, fűtőt hagyd ugy ahogy van. 3-4 napig maradjon igy és közbe ne etess és ne less ;) 4. Napon leveheted a lepelt és nézd meg a hatást! Garantálom hogy sikeres lessz. Halaid picit éhesek lesznek de nem fog beledögleni egy se. A növényeid nagyon meg lesznek nyúlva de 1 nap után minden a régi lessz kivéve az algák mert azok nem lesznek. Kivéve az ecsetalgát.
2016. márc. 5. 08:30
2/6 anonim válasza:
Nekem a Bio Antialga tol kidőglőtt reggelre az ősszes algaevő.
2016. márc. 5. 18:10
3/6 anonim válasza:
az alagölő minden élőlényre veszélyes, ha arra van szükséged akkor valami nagyon nincs rendbe az akváriumoddal.
2016. márc. 6. 13:02
4/6 A kérdező kommentje:
Egy új fénycső beszerzése után, robbanás szerűen elszaporodott a fonal alga, ami igen nagy gond volt, mert rengeteg növény van a tankban és így az erős szűrő ellenére sem volt áramlás. Befont mindent pár nap alatt, képtelenség volt tőle megszabadulni. Háromféle Tetra algaölő kombinációját vetettem be a harcban, illetve naponta hurkapálcával halásztam az algát. Persze a megoldás az új fénycső részleges leárnyékolása volt, azóta alig van alga és a növények is virulnak, viszont a hat sziámi algaevőből négy kámforrá vált. Nagyon rejtőzködő halak, és egy búvóhely az egész akvárium, csak egy nagyobb népszámlálásnál tűnt fel a hiányuk. A többi halnak, kutya baja, azért kérdeztem, nem-e én irtottam ki szegénykéimet.
-Használt szettként vettem az akváriumot, és csak egy fénycső foglalat volt hozzá amihez "halas" fénycsövet vettem, viszont avval rettentő sötét volt, és a növények sem növekedtek. Ekkor vettem egy "növényes" fénycsövet is amitől igen nagy fényár keletkezett.
2016. márc. 7. 09:30
5/6 anonim válasza:
Gratulálok hogy kombináltad az algaölő szereket ahelyett hogy megpróbétad volna a sötétítést amit irtam és igy most 4 halat huzhatsz le a wc-n. Akkor mi a fészkes szent sz@rnak tetted fel a kérdést?
2016. márc. 7. 21:15
6/6 anonim válasza:
ja bocsesz félreolvastam. Ne haragudj ugy értettem hogy 4 halad meghalt
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!