Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az alga ölő szerek, károsítják...

Az alga ölő szerek, károsítják az alga evő halakat?

Figyelt kérdés
Végül is azzal táplálkoznak amit kémiai úton igyekszünk kipusztítani. Nem káros ez számukra?

2016. márc. 4. 23:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Az alga evő halaknak lehet más kaját is adni nem csak algát esznek. De a garnéláknak, növényeknek, csigáknak, meg a halak se vannak oda érte. Ba nagyon sok algád van amit nem esznek már meg az algaevő halaid akkor csináld a következőt: etesd meg a halaidat(ne sokat hanem annyit amennyit szoktál) majd kapcsold le a világítást és egy olyan vastag lepeővel takard le az akváriumot hogy ne jusson be a fény. Ha kell akkor több lepedővel takard le. A levegőztetőt, szűrőt, fűtőt hagyd ugy ahogy van. 3-4 napig maradjon igy és közbe ne etess és ne less ;) 4. Napon leveheted a lepelt és nézd meg a hatást! Garantálom hogy sikeres lessz. Halaid picit éhesek lesznek de nem fog beledögleni egy se. A növényeid nagyon meg lesznek nyúlva de 1 nap után minden a régi lessz kivéve az algák mert azok nem lesznek. Kivéve az ecsetalgát.
2016. márc. 5. 08:30
 2/6 anonim válasza:
Nekem a Bio Antialga tol kidőglőtt reggelre az ősszes algaevő.
2016. márc. 5. 18:10
 3/6 anonim ***** válasza:
az alagölő minden élőlényre veszélyes, ha arra van szükséged akkor valami nagyon nincs rendbe az akváriumoddal.
2016. márc. 6. 13:02
 4/6 A kérdező kommentje:

Egy új fénycső beszerzése után, robbanás szerűen elszaporodott a fonal alga, ami igen nagy gond volt, mert rengeteg növény van a tankban és így az erős szűrő ellenére sem volt áramlás. Befont mindent pár nap alatt, képtelenség volt tőle megszabadulni. Háromféle Tetra algaölő kombinációját vetettem be a harcban, illetve naponta hurkapálcával halásztam az algát. Persze a megoldás az új fénycső részleges leárnyékolása volt, azóta alig van alga és a növények is virulnak, viszont a hat sziámi algaevőből négy kámforrá vált. Nagyon rejtőzködő halak, és egy búvóhely az egész akvárium, csak egy nagyobb népszámlálásnál tűnt fel a hiányuk. A többi halnak, kutya baja, azért kérdeztem, nem-e én irtottam ki szegénykéimet.

-Használt szettként vettem az akváriumot, és csak egy fénycső foglalat volt hozzá amihez "halas" fénycsövet vettem, viszont avval rettentő sötét volt, és a növények sem növekedtek. Ekkor vettem egy "növényes" fénycsövet is amitől igen nagy fényár keletkezett.

2016. márc. 7. 09:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Gratulálok hogy kombináltad az algaölő szereket ahelyett hogy megpróbétad volna a sötétítést amit irtam és igy most 4 halat huzhatsz le a wc-n. Akkor mi a fészkes szent sz@rnak tetted fel a kérdést?
2016. márc. 7. 21:15
 6/6 anonim ***** válasza:
ja bocsesz félreolvastam. Ne haragudj ugy értettem hogy 4 halad meghalt
2016. márc. 7. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!