Külső szűrő szívócsöve 3d háttér mögött hogyan?
Adott egy 112l-es akvárium, aminek a szűrését egy hydor professional 350-es külső szűrő végzi, melynek szívó csövét úgy oldottam meg, hogy a 3d hátteret kifúrtam (kb 5-6cm átmérő, beragasztottam egy rácsot, majd a háttér mögé közvetlenül a furathoz, beraktam a szűrő szívó ágát, az előszűrős véggel együtt.
Eredetileg pvc-vel közvetlenül akartam rácsatlakozni a furatra, tehát ez esetben csak a furaton keresztül tudott volna szívni a szűrő. Viszont amire nem gondoltam a jelenlegi megoldással, hogy a háttér két oldalán található szivacsnál (ami a halak háttér mögé úszását akadályozzák) megakad a vízben úszkáló "szennyeződés" jelentős része, mivel ott is van szívóhatás.
A kérdésem hogy ezzel mit tudok tenni, vagy hogy kéne orvosolni a problémát? Maradjon a mostani megoldás csak legyen a halak terében valami, ami előbb kiszűri a szennyet, mint a külső szűrő, vagy inkább közvetlenül csatlakozzon a furathoz a szívócső, hogy az csak a halak teréből szívja a vizet?
A válaszokat előre is köszönöm!
Tedd ki a halakat vízzel együtt egy műanyag hordóba, lógatsd be nekik a külső szűrőt.
Az akváriumot töröld szárazra, aztán a hátterét nyomd körbe vastagon FBS szilikonnal. Légmentesen zárjon a széle, hogy a halak ne tudjanak mögé kerülni és akkor kiveheted a szivacsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!