Horgásztó üzemeltetéséhez kell valamilyen végzettség?
Olyanra gondolok, mint például: tógazda, horgászvízkezelő, stb. Ha nem, akkor milyen irodalmat érdemes olvasni, hogy nagyjából tisztában legyek a telepített halak összetételével, nehogy véletlenül betegség alakuljon ki a helytelen telepítés végett?
Egy jelenleg is működő horgásztavat szeretnék kivenni üzemeltetés céljából. A marketing részével tisztában vagyok a dolognak, de szakmai szempontból az ismereteim hiányosak.
Szerintem kell, de a teljes biztonság kedvéért keresd fel a megyei halászati felügyelőt - Ő 100%-os informácioval tud szolgálni.
Javasolt szakirodalom:
Lajkó István: Halászati alapismeretek: az alapvető halbiológíai ismereteket tartalmazza - a jogi ismeretek rész az új törvény megjelenése óta elavult
Lajkó István - Tasnádi Róbert: Tógazdasági haltenyésztés: a halak tartás technológiáját öleli fel
Lajkó István: A halászmester könyve: az anyag nagyrésze az előző 2 könyvbe megtalálható, de a halegészségügyi ismeretek rész miatt érdemes megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!