Uszórothadás ellen jó a parakill?
Ma megdöglött egy ananászhalam sajna kezdőként későn vettem észre hogy uszórothadása volt:(. Parakillem van és metilénkékem ezzel a kettővel kitudom fertőtleníteni a vizet? Mert nem akarom hogy a többi hal is elkapja. Egyszerre használjam a kettőt vagy külön-külön? 50 literes akváriumom van ha jól értelmezem ez a kis "üveg" pont 50 literhez megy. Egybe öntsem bele vagy osszam el 3 napra? Utána kell vizet cserélnem? Mert múlt héten hétfőn lecseréltem a víz kb 30%-át.
Köszönöm előre is a segítséget!
Hát nem tudom mit írjak?!
Van benne két élőnövény, 5cm kavics,egy dísz bunker,belső szürő+levegőztető egybe,melegítő. Lehet a vízcserét rontottam el mert mikor vettem az akvárium szettet mindent kikérdeztem hogy mint kell csinálni. És én úgy értettem hogy hetente le kell cserélni a víz 20-30%. De lehet hogy elértettem nem tudom :/. Múlt héten hétfőn cseréltem másodszor vizet.
Második válaszolónak: Ez az a xifónak az egyik "fajtája"
Vagy mire gondoltál?
Kereskedésbe vettem a halakat a nő akkor átvágott.
Nézzük a halakat van két xifo,két ékfoltos razbóra,4 neonhal,3 black molly, 3 platti,1 algaevő.
Nem tudtam hogy melyiknek milyen a helyigénye én kérdezgettem miket lehet egyberakni és akkor választottam. Tudta a nő h mekkora az akvárium mert nála vettem 54literes.
Eheim 2008 szűrőm van,de ez levegőt is ad egyben. Akváriumhoz volt komplett szett.
akkor átvágott a nő, ezek halak nagy részének 100+ akvárium kellene. A razbóra és neon csapathal belőlük legalább 10 db-ot kell tartani. A szűrés is kevés lehet. Felelőlen állattartó vagy, neked kellett volna vásárlás előtt olvasni, tanulni, nem lehet csak az eladóra fogni. Ha mész kutyát venni akkor gondolom ott is csak a tenyészőtől kérdezed meg, h bernáthegyi tartható-e garzonba.... Ezt kellene megérteni,h a halak is ugyanolyan házi állatok mint bármelyik más. Ők is a legjobbat érdemlik. Ha továbbra is így fogod csinálni akkor nem sok örömöd lesz a folyamatosan agonizáló halakba. Ezt olvasd el kezdésnek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!