Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért utálják az akvaristák a...

Miért utálják az akvaristák a csigákat?

Figyelt kérdés

nekem is vannak, de szerintem nagyon jópofák és hasznosak is.aki egy természetes biotópot akar létrehozni, nem értem miért ózkodik tőlük?

tény,hogy szaporák. de a felesleget teknősös gazdiknak oda lehet adni. vagy szabadon engedni őket.

de ha időben leszedjük a petéket, akkor megakadályozhatjuk a túlszaporodást.

2016. febr. 8. 14:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nem szabad szabadon engedni... ne etess túl és akkor nem fog elszaporodni, azért se nem szeretik mert egyes fajaik megeszik a növényeket.
2016. febr. 8. 14:46
 2/11 A kérdező kommentje:
hogyhogy nem lehet szabadon engedni? még nem hallottam róla.
2016. febr. 8. 14:52
 3/11 anonim ***** válasza:
mert talán nem őshonos?
2016. febr. 8. 14:53
 4/11 anonim ***** válasza:
2016. febr. 8. 14:55
 5/11 anonim ***** válasza:
másik ok: elpusztul , mert trópusi faj...
2016. febr. 8. 14:56
 6/11 A kérdező kommentje:

tudom mit jelent az invazív faj. de nem tudtam,hogy a csigák is.

akkor nem engedem többet ki őket.

várom még a választ az eredeti kérdésre.

2016. febr. 8. 14:57
 7/11 anonim ***** válasza:

A szapora fajokkal szemben vannsk ilyen lrzések, például postakürtcsiga.

Megeszik a növények és a maradékokat, hiába nem etet túl valaki, nagyon pobtosan és jól kell csinálni, hogy nr jusson nekik táplálék (akár ürülék).

Innentől marad a pete lekarapargatás, csigaírtó szerk, ragadozók, ami nem feltétlen optimális megoldás.

2016. febr. 8. 14:59
 8/11 anonim ***** válasza:
bármilyen élőlény lehet invazív, akár növény is. Az akváriumba tartott csigák nagy része 18 fok alatt nem sokiág húzza, szóval kínzás is a szabadon engedésük.
2016. febr. 8. 15:12
 9/11 rejtjel válasza:
Mert irtó gyorsan elszaporodnak, és tele van velük az akvárium. Nem minden akváriumtulajdonos akvarista egyben, én két gyerek és munka mellett hétvégente takarítok, nem igazán érek rá naponta a petéket szedegetni. Ettől é imádom a halainkat, a csigákat viszont, ebben a mennyiségben nem.
2016. febr. 8. 15:12
 10/11 anonim ***** válasza:
ha nem etetsz túl ,akkor nem szaporodnak el annyira, csökkents a kaja mennyiségén előző.
2016. febr. 8. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!