160 literes akváriumba nem túlzás egy 1500l/h külső szűrő?
Most van egy Eheim 2226-os, ami 650l/h, de persze ez csak névleg annyi.A 80cm-es aksi másik végébe már nem ér el a sodrás, bár alul azért mozgatja a növényeket.
Aqua Nova 1500-ra gondoltam, de nem szeretném, ha kirepülnének a halak.
Kb.25-30 kisméretű halam van (neon, lazacok, pontylazacok),ebben már benne van egy gyöngygurámi pár és egy bolíviai törpesügér. Sok növényt szeretnék,volt is, szépen is fejlődtek, de egy ideje az alga állandóan ellepi őket. Fonal, ecset, zöld, barna, amit akartok.
Eddig egy Eheim 2012 belső szűrő is ment, de halas szakember tanácsára kivettem, mert szerinte az is lehet felelős az algákért. Nem tudom, mit tegyek, régen gyönyörű, egészséges akváriumom volt, most meg állandóan az algákkal harcolok.
A szűrő tartálya 6 liter. Két kosaras. Eheim Substrat pro szűrőanyag van benne meg siporax, szivacs és perlonvatta.
A fénycsövek 4×24W T5, nemrég lett kicserélve mind a 4.
Zöld, barna, fonal, ecset. Mármint az alga.. A vízcsere..hát sajnos elég rendszertelen, általában az elpárolgott vizet pótolom. Valószínűleg ez a baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!