Az lehetséges hogy a halaim a rossz pH miatt betegek?
Kissé el tudod tolni savas irányba, ha vasfát, szőlőtőkét, vagy hasonló díszítőelemeket helyezel el. Ezeknek a csersavtartalma javítja a víz PH értékét.
Elméletileg vízkőoldóval is lehetne, de a mai termékek ki tudja még mi mindent tartalmaznak, így azt személy szerint NEM ajánlom.

Első vagyok újra.
Olvasgattam, és megerősítésre leltem az első kommentemet illetően, így kikérem magamnak a "jó nagy hülyeséget írt" kijelentést.
Íme az igazolás :
"
A pH csökkentése
Ha a vizet a megfelelő értékre lágyítottuk, akkor általában már nem kell további savanyításról gondoskodnunk. Ha erre mégis szükség van, akkor használhatunk tőzegkivonatot. Ez egyben el is színezi a vizet, ami sok faj számára otthonos környezetet teremt. Szokás tőzeget is áztatni a vízbe, ebben az esetben viszont nem lesz pontosan szabályozható a kioldódó savak mennyisége. A nagy mennyiségű vasfa dekoráció hatása is hasonló.
Ha nagyon pontosan meghatározott pH értékre van szükség, akkor nagyon híg sósavat vagy kénsavat szoktak használni. Az előregyártott pH-csökkentő készítményekben az utóbbi szokott előfordulni. Ezeket a szereket ne az akváriumba adagoljuk, még ha ezt is javasolja néha a használati utasítás. Sokkal biztonságosabb a bekészített cserevízhez adagolni a savat.
A növényes akvarisztika terjedésével megjelent a CO2 adagolás, mint pH csökkentő módszer. Ez egy stabil és jól működő megoldás, de drága. Akkor érdemes rá beruházni, ha egyben látványos növényzetet is szeretnénk.
"
Kiemelendő : "Ha nagyon pontosan meghatározott pH értékre van szükség, akkor nagyon híg sósavat vagy kénsavat szoktak használni."
Mellesleg hozzátettem, hogy én nem ajánlom. Annak ellenére hogy kisállatkereskedésben ezt javasolták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!