Az anubias tényleg elrohad ha elültetjük mert egyik oldalon azt olvastam hogy igen egy másikon meg azt hogy nem?
Én ültettem Pro soilba és nem rothadt el, de hogy a gyöktörzse mennyire volt benne, azt most így utólag nem tudom. A pro soil egy annyira laza talaj, hogy abban semmi baja nem lesz. Viszont ha kavicsba ülteted, akkor esélyes hogy megdöglik. Persze kavicsa válogatja. Pl apró bazaltba ne ültesd, az nagyon töpörödik, tömörödik, állítom a víz se jut le alá. A sóder egy fokkal jobb, de az is inkább kétesélyes. Ha viszont nem akarsz kísérletezni, akkor jobban jársz ha a csak a kavicsod tetejére rakod.
Egyszer Cripto-t ültettem valamilyen színezett, mohazöld mészkő kavicsba, lehet h az gyöngykavics volt, ilyen névtelen apró kavics. És évekig elvolt benne, teljesen jól, néha kapott egy kis gyökértápot.
Anubiast régen amikor még nem tudtam, hogy le kell szedni róla a gyapotot (amivel vesszük), akkor kosárral együtt leraktam csak a földre. A kosárba voltak kis kövek amik lenntartották, és a kosarába nyomtam gyökértápot, az is tökéletesen jól elvolt és növekedett lassacskán. Volt hogy a gyökerei kinőttek a kosárból, teljesen körbenőtte a kosarat és végül úgy tudtam csak leszedni róla a műanyagot, hogy ollóval szanaszét vágdostam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!