Miért halnak meg sorra a páncélos harcsáim?
Figyelt kérdés
Bírják hónapokig de utána mindig meghalnak... 50 l-es akvárium, 12 hal, ( molli, szifó, guppi ) levegőztető szűrőm van, megy egész nap. Nemtudom mi lehet a gond.2010. márc. 28. 10:46
1/11 anonim válasza:
Mérgezésre tippelek.
Rendszeres vízcsere?
2/11 A kérdező kommentje:
a szűrőm elég jól szűr úgyhogy teljes vízcserét elég ritkán csinálok. részlegeset szoktam kb. 20-30 % - ot.
2010. márc. 28. 13:51
3/11 Salx Narval válasza:
Hát ezt nagyon nehéz lenne megmondani.Teljes vízcserét nem is kell csinálni,bőven elég a heti 20-30% os vízcsere.Próbálj bújókat kialakítani és ültess sok növényt, hogy növeld a biztonság érzetüket.Használsz valami fertőtlenítő szert? Érzékenyek a gyógyszerre, alga és csigairtóra, sőt még a túlzott növénytápra is.Nyers kajával is etess.Csapatban érzik jól magukat, lehetőleg többet vegyél és ne ott, ahol eddig.Ha a többi halad jól van,könnyen lehet, hogy beteg halakat vettél.
4/11 anonim válasza:
lehet, hogy nagyon piszkos az ajzat az aksidban. mikor porszívóztad utóljára?
teljes vízcserét ha lehet ne csinálj, az eredeti 'beállt' víz egy részét mindíg hagyd meg!
5/11 A kérdező kommentje:
az aljzatot nem szoktam porszívózni. lehet hogy az a baj. növénytápot ritkán használok, algagátlót meg csak keveset, mert volt már hogy amikor sokat használtam meghalt pár halam. amikor több páncélos harcsám van pár napon belül csak egy marad.
2010. márc. 29. 12:15
6/11 Salx Narval válasza:
A talajról minden héten a vízcserék alkalmával le kell szívni a mulmot.Nem lehetnek tartós ideig, rothadó anyagok sem a vízben, sem a talajon,a növényekről is le kell vágni a sérült leveleket.Arra is figyelni kell, hogy ne legyen durva szemcsés a talaj( 5-10mm ) mert a nagyobb kövek alól nem lehet kiszívni az ázalékot.Harcsáknak a legjobb a 2-3mm folyami sóder, vagy folyami homok, esetleg keverve.Ültess sok növényt, hogy tisztítsák a vizet.Fontos a harcsáknak a bújót, barlangokat kialakítani.
7/11 A kérdező kommentje:
mennyibe kerül egy ilyen porszívó ?
2010. márc. 29. 14:41
8/11 Salx Narval válasza:
Egy sima slag is elég ahhoz, hogy letudd szívni vele az ázalékot.Nem kell feltétlenül gyári készüléket venni, én 30 éve egy hajlékony műanyag slagot használok a végén egy tölcsérrel.
9/11 A kérdező kommentje:
leírnád, hogy pontosan hogy is kell csinálni ?
2010. márc. 30. 09:22
10/11 A kérdező kommentje:
na... megpróbáltam leporszívózni az aljzatot, de reménytelen volt. az összes trutyi felkavarodott róla. átmostam az egészet és kicseréltem kb. 70-80 % vizet. amúgy ilyen aljzatom van, csak pici kövekből :
meg egy kevés ilyen hegyesebb van benne :
vettem 2 páncálosharcsát ma, kiváncsi leszek jó lesz-e... nagyon remélem mert nem valami olcsó mulatság. ( 390ft/darab)
2010. márc. 30. 14:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!