Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Vizicsiga került az akváriumomba?

Vizicsiga került az akváriumomba?

Figyelt kérdés
jelenleg 8 halam van(2 törpe harcsa,2 molly,2 neo,2 gurámi) és nem régiben feltűnt hogy valami csiga szerű van ráragadva az akvárium oldalára amit nem tudtam mi de levertem róla és most feltűnt az akvárium túloldalán és mozgott is,nagyon fekete színű kis pici 1-1,5 centis,én nem vettem,nem tudom mit keres itt,de kell neki valami külön kaja vagy bármi?féltsem tőle a halaim? :D

2016. jan. 24. 12:38
1 2
 11/12 elwera ***** válasza:

Nem kell vele foglalkozni. Ha elszaporodik, akkor sincs probléma. Nekem volt olyan akvárium amiben voltak egy-egy csigák és nem szaporodtak el, sőt mindig is tartottam különböző csigákat, dísznek.

Persze volt olyan akváriumom is ami tele volt hólyag, és postakürt csigával, de ezek imádták a Tetra wafer mix nevű kaját. Betettem 2 szemet, és pár percen belül előjöttek, majd egymás hegyén hátán küzdöttek a kajáért, hogy elérjék. Így egy kupacban ki tudtam szedni több csigát is, és volt, hogy gonoszan odaadtam kajának a botiámnak, vagy ha nem volt kinek odaadni, akkor lehúztam a WC-n.

Ezt a válogatást megcsináltam félévente egyszer, vagy 2 havonta egyszer, hát már most nem emlékszem rá pontosan hogy volt, de így soha nem volt bajom a túlszaporodással.

Egy olyan volt, amikor mérges voltam csigákra, de azok óriási almacsigák voltak és megették a kedvenc monosolenium mohámat. Az a moha nagyon lassan nő, ezek meg 2 óra alatt megzabálták a felét. Úgyhogy azokat a csigákat oda adtam egy lánynak, aki eladta. De azok 3 centis nagy csigák voltak.

2016. jan. 27. 23:17
 12/12 elwera ***** válasza:
sőt lehet nem 3, inkább 4-5 centisek.
2016. jan. 27. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!