Vizicsiga került az akváriumomba?
Nem kell vele foglalkozni. Ha elszaporodik, akkor sincs probléma. Nekem volt olyan akvárium amiben voltak egy-egy csigák és nem szaporodtak el, sőt mindig is tartottam különböző csigákat, dísznek.
Persze volt olyan akváriumom is ami tele volt hólyag, és postakürt csigával, de ezek imádták a Tetra wafer mix nevű kaját. Betettem 2 szemet, és pár percen belül előjöttek, majd egymás hegyén hátán küzdöttek a kajáért, hogy elérjék. Így egy kupacban ki tudtam szedni több csigát is, és volt, hogy gonoszan odaadtam kajának a botiámnak, vagy ha nem volt kinek odaadni, akkor lehúztam a WC-n.
Ezt a válogatást megcsináltam félévente egyszer, vagy 2 havonta egyszer, hát már most nem emlékszem rá pontosan hogy volt, de így soha nem volt bajom a túlszaporodással.
Egy olyan volt, amikor mérges voltam csigákra, de azok óriási almacsigák voltak és megették a kedvenc monosolenium mohámat. Az a moha nagyon lassan nő, ezek meg 2 óra alatt megzabálták a felét. Úgyhogy azokat a csigákat oda adtam egy lánynak, aki eladta. De azok 3 centis nagy csigák voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!