Világítást így lehet készíteni akváriumhoz?
Kicsit fel kéne turbózni a világítást az akváriumba, így arra gondoltam, hogy a gyári tetőre felszerelnénk egy por- és páramentes IP65-ös fénycsőarmatúrát, és beletenném a megfelelő fénycsövet.
Elég egyszerű megoldásnak tűnik, és arra lennék kíváncsi, hogy ez így biztonságos lenne, illetve megoldható?
Például ilyenre gondoltam + a fénycső hozzá: [link]
Nekem ilyenek voltak a fa tetőbe belecsavarozva régen, de betettem egy PC ventillátort is a végébe, hogy kifúja a párát:
Jók voltak, csak pár éve T5-re váltottam.
A T5 kisebb helyet foglal mint a T8, és erősebben világít. Az Obiban lehet hogy árulnak T5 armatúrát is egyébként. Szerintem az jobb, mert kisebb, vékonyabb, esztétikusabb.
Most ilyen lámpát használok, tető nélkül:
De ez gyári.
Meg ilyen sima E27-es foglalatú izzókat is:
Ezek alatt nagyon jól nő minden növény. Van a foglalat és az izzó közé, az izzó nyakára ráhúzva egy szilikon gyűrű. De maga az izzóm sokszor tök vizes, párás, és bírja. A foglalatom ilyen, fekve van benne az izzó, mert az oldala világít jobban:
Ehhez a lámpához eleve adnak szilikonkarikát.
Nem mernék megesküdni, de ha ilyen izzót veszel, szerintem ehhez is adnak szilikonkarikát, úgy emlékszem benne van a dobozában. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!