Algázót mivel etessem?
Na jó általánosságba, amíg kicsik addig bármilyen növényi eredetű jobb minőségű lemezes táp.
pl; sera flora, tetra phyll, jbl spirulina
Idősebb korukra változik táplálkozási szokásuk, onnantól bármelyik fagyasztott táp megfelelő a célra. (mysis,cyclops, dapnia, artemia, fehér szúnyog, vörös plankton)
A #1-esnek részben igaza van, de én, a rendkívül szemfüles, sasszemű akvarista, egyből kiszúrtam a kulcsszavak közt az anci szócskát, amit egyértelmű utalásnak veszek, hogy az Ancistrus temminckii, vagy nemrég átkeresztelt nevén Ancistrus cirrhosus a szóban forgó hal fajtája! :)
Hát... változó. Minden esetre valami korhadó fa azért biztos ami tuti, legyen az aksiban, ha rágcsálni támad kedve.
Egyébként lehet neki adni főtt, forrázott zöldségeket.
Minél keményebb, annál tovább kell főzni. Pl salátalevelet elég leforrázni.
Lehet neki adni uborka, vagy cukkíni karikát. Kukoricának, vagy borsónak a belsejét.
Sütőtököt, vagy zöld kaliforniai paprikát.
Fiatalabb korban jobban eszik az algákat, meg a zöldségeket. Idősebben az algákat kevésbé, a többi változó. Kiegészítésnek lehet adni tápot, ami nekem bejött, az a sera vipachips nevű terméke.
:) Van ilyen!
És igen, változatos növényi étrenddel, jó minőségű táppal leszoktatható róla.
De azért figyelj rá oda! Nem szokásuk egészséges növényt enni! Nehogy valami tápanyaghiány legyen a háttérben, ami miatt betegeskedik, legyengül a növény, esetleg kilyukad, rohad néhol, amitől tápláléknak tekinti a hal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!