Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen könnyen tartható...

Milyen könnyen tartható afrikai sügérek vannak?

Figyelt kérdés
Kezdő akvarista vagyok, eddig csak trópusi akváriumom volt (platti, guppi, neon, fekete tetra és páncélosharcsa). Olyan fajok kellenének, amik nem nőnek olyan nagyra (max. 12-13cm). Eddig az arany sügérre gondoltam. :)

2015. dec. 29. 15:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mekkora akvárium áll rendelkezésedre? Milyen szűrő? Ha ezeket leírod talán tudok segíteni.
2015. dec. 29. 16:14
 2/12 A kérdező kommentje:
Egyik sincs még meg, de az akvárium 200-300 literes lenne. A kiválasztott halakhoz igazítom a felszerelést. :)
2015. dec. 29. 16:47
 3/12 anonim ***** válasza:

Csigasügéreket tudom javasolni, bár esélyes, hogy azokat kicsinek fogod tartani 200 literbe és a nagyobb sügérék is könnyen megehetik, általában nem agresszívak, de védelmezik az általuk kijelölt helyet.

Emellett mellettük szól, hogy 40 literesben is tarthatóak, illetve egy 200 literesbe 50 fős kolónia is elfér (én mindig a kis akváriumban tartottam őket). Persze ez csak a sokcsíkúra vonatkozik a buldog agresszívabb, és nem tartható olyan nagy kolóniákban.

Viszont a sokcsíkú csigasügér gyakorlatilag a legigénytelenebb sügér.

Igazából szerintem a legjobbak az amerikai sügérek, azok közül a rami, az inka törpesügér, a kakadu törpesügér és az akara-fajok mind elég kicsik és javasolom őket kezdőknek.

Az indigó és a neonsügér jó ötlet lehet.

300 literesbe simán mehetnek tilápiák, azok 30 cm körüliek, ha nem ragaszkodsz a kis mérethez. Bár ezek közül is van kisebb faj.

2015. dec. 30. 13:55
 4/12 anonim ***** válasza:

Egy 300 literes akváriumban a legtöbb sügér tartható.

Jaguársügéren kívül minden mehet. Van, amelyikből több, van amelyikből csak egy...

A neonsügeret, meg az indigót javaslom esetleg.

Igazából sok minden múlik azon, mivel etetnéd, mert sok sügérfaj nem fogadja el a száraz tápot.

2015. dec. 30. 14:03
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, utánna nézek az ajánlott halaknak. :)

Inkább 200 literes akváriumot vennék, mint 300 litereset. Főleg sügéreknek való haltáppal etetném őket.

2015. dec. 30. 17:07
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem akarom megbántani az 50% os kommentelő társat de elég sok zöldséget hordott itt össze.

Malawi sügerekhez nem értek, lépj be facebookos csoportba ha nem dilettáns kis emberek irományait akarod nyálazgatni.:)

[link]

Ha tetszik a tangayikai tavi sügérek akkor abba talán tudok segíteni.

2015. dec. 30. 18:05
 7/12 anonim ***** válasza:

Illetve nézem ha 200 literes mellett döntesz akkor lehet jobb választás a tanganyikai tavi. Malawiknak érdemes legalább 300 literes.

Ha ezek közül valamelyik tetszik akkor szólj és kitalálunk egy társítást, nekik elég 200 literes:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

300 liter felett:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2015. dec. 30. 18:12
 8/12 anonim ***** válasza:

Mi az a sok zöldség?

"Nem akarom megbántani az 50% os kommentelő társat de elég sok zöldséget hordott itt össze.

Malawi sügerekhez nem értek, lépj be facebookos csoportba ha nem dilettáns kis emberek irományait akarod nyálazgatni.:)

[link]

Ha tetszik a tangayikai tavi sügérek akkor abba talán tudok segíteni."

2015. dec. 30. 19:14
 9/12 anonim ***** válasza:

-A csigasügér annyira igénytelen mint Neolamprologus nagy része.

-Akara fajok között van 20-25cm-es, nem mind kicsi

- Jaguáron kívül minden dél-amerikai mehet 300 literbe. Dovi 1000+ literest igényel. :)

-a sügik nagy része elfogadj a száraz tápot is ha nem valami gagyi.

2015. dec. 30. 19:32
 10/12 anonim ***** válasza:

A csigasügér valóban nem nagy igényű hal. Miért? Mire van szüksége, amitől olyan igényes sügér lesz? 10 éve tartok csigasügeret, 85 literes akváriumban úgy szaporodnak, hogy csak na!

A dovinak nem kell 1000 liter.:) Bár abban igazad van, hogy 300 kevés. Bár még nem tartottam dovit.

Egyébként igazán elolvashatnád az előtte lévő mondatot és következtethetnél arra, hogy ott kimaradt 1 majdnem szó. A fajra nem gondoltam, elnézést, de gondolom neked minden eszedbe jut. E

Nem tudom, hogy olvastad, hogy az írtam, volna, hogy minden akara kicsi. Van nagyobb akara faj is, igazad van, bár a legtöbb nem éri el a 20 centi, de javíts ki, ha tévedek.

Látom, elolvastad, ami írtam...

Szerinted a jaguársügér gagyi? :)

2015. dec. 30. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!